Skip to main content

Ce nu/este Hristos…

Hristos nu este magnetul tău pentru a-ți atrage clienți, nu de aceea a venit Hristos, ca tu să ai o persoana influență cu care să-ți faci publicitate la propria-ți afacere. Hristos este învierea noastră din mormânt, este singura soluție în fața morții. Dacă cei care au făcut acest banner uriaș nu s-au împăcat cu Hristos, până și reclama aceasta îi va condamna. Pentru că au scris Hristos cu litere gigantice în timp ce în viețile lor a fost de negăsit.

Hristos nu este o modă. Da, e cool mai ales în perioada aceasta să-L recunoști, e cool să te declari credincios, e cool să ai o cruce la gât, e cool să mergi să iei lumină (nu și anul acesta), dar dacă nu-I porți Crucea, adică dacă nu ai lepădarea de firea păcătoasă și de păcat, atunci vei descoperi că ai ratat esența. Hristos înseamnă suferință, zbucium, moarte și apoi viață din belșug. Mai întâi trebuie să moară din tine ura, pofta rea, minciuna, lăcomia, lașitatea, zgârcenia, gândul rău, vorba rea, privirea rea și apoi descoperi viața, frumusețea, pacea și fericirea. Spre Hristos se trece mai întâi pe la Cruce, despre aceasta este Paștele.

Dacă sărbătorești Paștele fără Cruce în viața ta, țin să-ți spun că e doar o chestiune de fentare a esenței, e ca și cum ai plăti doctorul să te mintă când îți face analizele, e ca și cum ai suferi de o boală grea, dar mituiești doctorul să-ți măsluiască propriul tratament, să te saboteze chiar pe tine. Hristos nu a venit ca noi să avem o sărbătoare o dată pe an, ci o sărbătoare zilnică a vieții asupra morții, a neprihănirii asupra păcatului.

Așadar, dacă ai văzut acest banner uriaș, adu-ți aminte cine este Hristos!

Cu prețuire,

Toni Berbece