Skip to main content

Crede în visul lui Dumnezeu cu tine

Când eram mic, bunica si mama (doua femei foarte credincioase) îmi spuneau mereu: “Mamă, sa știi că Dumnezeu are un mare plan cu tine!” Auzind acest lucru de mic m-a responsabilizat foarte tare. Am avut grija la ce vorbesc, la ce fac, la anturaje, i-am făcut promisiuni lui Dumnezeu că nu voi bea alcool, că nu voi fuma, că nu voi curvi si zi de zi din pruncie am înțeles slujba sfânta la care am fost chemat. Cred puternic faptul că Dumnezeu are un plan măreț si special cu fiecare om. Bineînțeles că au fost provocări, au fost ispite si tentații de a mă distruge, au fost chiar atacuri de moarte in care am fost protejat miraculos, însă pot spune că numai harul, Doamne numai harul, m-au păstrat astfel încât sa nu fiu distrus de păcat sau chiar fizic.

Minunea s-a produs când în urma cu 8 ani am deschis, la porunca lui Dumnezeu așezată in inima mea, Biserica Profides. A fost teribil de greu, am zis în primii ani: “Doamne, ești sigur că acesta e planul Tău?” Oameni putini, cheltuieli colosale suportate în mare parte de familia mea, probleme mai multe decât oamenii care veneau si o stare de apăsare si de tristețe de parca era un faliment nu un vis măreț. Descurajările au început să vina: “Renunță, nu vezi că e degeaba!” Alții ziceau: “Despre ce vis măreț al lui Dumnezeu ne-ai spus? Se pare că e doar un eșec si o ambiție a ta!”

Însă mă rugam si primeam putere să merg înainte. Imediat după pandemie ne-am adunat câteva zeci de persoane, eram tot putini si temători, însă in doar 3 ani Dumnezeu a făcut ca Biserica Profides sa se extindă miraculos si sa cucerească cum nu-mi puteam imagina, iar tot ce cucerește este pentru Cer, pentru Împărăția lui Dumnezeu, păcatul pică de peste oameni, bolile si demonii se supun in Numele lui Hristos, oamenii înfloresc spre slava lui Hristos si un popor sfânt se naște prin aceasta comunitate in Numele Mântuitorului. Iar aceasta lucrare sta in fruntea unei treziri naționale alături de alte lucrări pline de Duhul Sfânt, curând vom vedea si mai mult, ceva ce România nu a experimentat pana acum, totul spre slava Domnului. Vreau să te încurajez să crezi că Dumnezeu are un vis cu tine si oricât de greu ar fi la început, oricât de multe provocări ar fi, nu renunța, vei vedea roadele. Si chiar după ce vei vedea roade, tot greu va fi, dar nu uita că Dumnezeu e cu tine. Tu ai descoperit visul lui Dumnezeu pentru tine? Crezi in el?

Cu prețuire,
Toni Berbece