Skip to main content

Aruncăm…

Aruncăm la gunoi munți de mâncare si ne văităm că este foamete, ardem câmpuri si zicem că nu se face grâul, băgăm miliarde în arme și bombe și zicem că ne bate Dumnezeu cu război si sărăcie, ne ucidem copiii și zicem că suntem sterpi și că ne stingem ca neam. Facem “boli în laboratoare” și ne văităm că ne mor rudele prin spitale sufocate sau cu plămânii prăjiți de butelii. Ne-am pierdut înțelepciunea de a ne face bine din cauza îndepărtării de Dumnezeu. Pe măsura ce îl negăm pe Dumnezeu și-L înlocuim cu idoli făcuți de mâinile noastre, ne vom întoarce tot mai mult la sclavagism, prin care tot mai mult ne vom asupri unii pe alții.

Aruncăm la gunoi timpul de părtășie cu familia și cei care chiar contează pentru noi cu adevărat și petrecem timp cu orele cu niște aparate în mâini și ne văităm că suntem singuri, egoiști si reci. Ne-am înstrăinat de Biserică, Scriptură și rugăciune, ne irită o chemare la Biserică, ne indispune o chemare la citirea Scripturii sau rugăciune și ne mirăm că ne cotrobăie dracii prin minte și suntem plini de depresii, anxietăți și boli mintale. Ne-am fugărit îngerii păzitori prin drăcuieli, înjurături și blesteme, am ajuns să înlocuim cântările duhovnicești și cu bun simț cu ode aduse dracilor și păcatelor, apoi ne mirăm că ne năpădesc sinuciderile și că se aruncă copiii in fața trenului cum s-a întâmplat recent cu copila din Italia.

Aruncăm Raiul și alegem Iadul, glumind hulitor că vom învârti cu Michiduță la cazane, însă când simțim Iadul fugim disperați pe la toate Bisericile și căutăm toți oamenii cu har. Hula este motivul pentru care Dumnezeu nu răspunde adesea, El nu se lasă batjocorit, de aceea mai bine să înveți să taci înaintea măreției lui Dumnezeu decât să-L iei peste picior și să aduci astfel “jertfa nebunului”. Nu te juca cu Dumnezeu, nu te juca cu destinația ta, nu te juca cu ceea ce contează pentru că suntem fragili ca o muscă pe care o lovește “paleta vieții” când nu se așteaptă. Fii înțelept, alege ce este esențial și nu mai arunca la gunoi șansă după șansă. La urma urmei vom sta cu toții înaintea unei morți, unei judecați și unei destinații finale. Nimeni nu scapă!

Cu prețuire,
Toni Berbece