Skip to main content

Ați observat…

Ați observat că nu simțiți oboseala când stați peste ora 12 noaptea la televizor, pe telefon sau de vorba cu cineva drag deși poate treceți și de ora 3, însă când vă puneți să vă rugați vă lovește o oboseală de vă pică capul pe pernă? Ați observat că aveți mii și zeci de mii de cuvinte când vorbiți cu cineva, iar când vorbiți cu Tatăl Ceresc parcă uitați să mai vorbiți? De ce? Pentru că de fapt vorbitul cu Dumnezeu este o bătălie dată pentru sufletul tău și pentru fericirea ta, iar dușmanul are grijă să te obosească, să-ți inducă plictiseală, iar firea vrea să nu care cumva să o vindeci de păcat pentru a-ți fi bine. Rugăciunea era cea dintâi armă a lui Hristos, cu care a biruit pe Diavolul, iar cine e învins în rugăciune e învins în toate celelalte domenii ale vieții.

Ați observat că puteți citi subtitrările la serialul preferat și 3 ore, puneți episod după episod, vă puteți concentra la cele mai complexe acțiuni și derulați înapoi când nu înțelegeți ceva, dar când citit din Biblie parcă vi se pune o ceață peste minte de nu pricepeți nimic și abandonați Scriptură după 5 minute? De ce? Pentru că Pavel ne spune că Evanghelia este Puterea lui Dumnezeu, iar Diavolul vrea să stai departe de putere pentru a te manipula, pentru a fi slab, pentru a nu fi o amenințare pentru demoni și pentru a te conduce ușurel dar sigur spre Iad. De aceea învinge-l pe Satana și citește din Biblie chiar acum.

Ați observat că puteți cheltui oricât pentru voi și pentru plăcerile voastre? Că puteți cheltui chiar milioane de euro dacă le-ați avea, că ați munci și 20 de ore pe zi doar pentru bani mai mulți, însă când e vorba să jertfiți un leu pentru cineva parca vă donați un organ? De ce? Pentru că prin dărnicie ne învingem iubirea de sine din cauza căreia Biblia ne spune că lumea e un loc atât de rău și sălbatic. Iar prin dărnicie trimiți înaintea ta în veșnicii o comoară de slavă, iar Diavolul nu că luptă doar contra intrării tale în Rai, dar nici vorbă să își dorească ca tu dă ai și răsplată mare dincolo. Așadar, cui îi vei face poftele? Diavolului și firii tale păcătoase? Sau vei învață să trăiești cu sfințenie pentru fericirea ta pământească și veșnică?

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece