Skip to main content

Să nu crezi…

Să nu crezi că ajungi în Rai dacă faci păcate mai mici decât fac alții. Unii zic: “Păi nu am dat în cap la nimeni și nu am furat nevasta/soțul nimănui, cum să ajung eu în Iad?” Dar Biblia ne spune că în păcat ne-au zămislit mamele noastre, deci orice om are nevoie de iertare, pentru că nu există om fără păcat, care să nu aibă nevoie de iertarea lui Hristos. În Iad vor ajunge mulți oameni care n-au dat în cap, dar care au fost prea mândrii să spună: “Isuse, iartă-mă!”

Să nu crezi că ajungi în Rai doar pentru că ai “semnat condica” la o Biserică și că ai avut Biblia ta personală. Nu-i suficient să mergi la Biserică, ci trebuie să fii Biserică. Dacă trupul tău nu ajunge Templu al Duhului Sfânt, ci e în continuare coș de fum pentru țigări, depozit de alcool, găurit de droguri, plin de pofte necurate și templu demonic plin de drăcuieli și înjurături, atunci degeaba mergi la Biserică. Fii Biserică și mersul la Casa Domnului nu va fi formalism, ci o desfătare.

Să nu crezi că ajungi în Rai doar dacă ai o etichetă religioasă, pentru că nu toți ortodocșii, catolicii, penticostalii, baptiștii și alți “etichetați” vor ajunge în Cer. Eticheta nu-ți dă nicio garanție, ci poate fi chiar o minciună dacă nu te pocăiești și nu trăiești Scripturile. În Iad vor ajunge mulți cu etichete religioase, dar care nu L-au avut pe Hristos ca Domn, ci și-au ascuns bine păcatele în spatele unor paravane religioase impecabile. Nu băga păcatul sub preșul unei religii, ci fii sincer cu tine și crede Biblia care spune: “Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună, ci numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului” (Apocalipsa 21:27). Nu să fii scris în catastifele unei religii îți garantează mântuirea, ci numele tău scris în Cartea Vieții Mielului îți garantează Cerul!

Cu prețuire,
Toni Berbece