Skip to main content

Banal sau de fapt vital…

Poate ți se pare banal să îți săruți soția înainte de a pleca de acasa sau dimineața când te ridici din pat înaintea ei si ea încă doarme, nu-i deloc banal pentru că nu vei putea face asta mereu. E un har, un lucru scump care ți s-a dat o vreme. In plus acest sărut e ca un nou lacăt pus peste familia ta înaintea oricărui dușman, cu fiecare sărut se zăvorăște și mai aprig ușa certurilor si a infidelităților.

Poate ți se pare banal să îi spui cât de frumoasă este. N-o mai faci că ai făcut-o la început destul, crezând că omul se hrănește cu vorbe bune doar până ii câștigi încrederea, apoi poți vorbi oricum cu el. Nu uita că, așa cum spunea Mark Twain, un om se hrănește dintr-o vorba buna si o luna de zile. Avem nevoie de vorbe bune, de aceea Biblia ne spune să vorbim între noi cu vorbe cu har, drese cu sare. Cine nu pune sare in vorbe, adică bun simt, bunătate, dragoste si iubire, are mereu în casă “o ciorbă” rea si nesărată.

Poate ți se pare banal să-i duci o floare sau o ciocolată sau ceva ce ea adoră, va veni o vreme când nu va avea cine să se mai bucure de micile tale atenții, va fi prea târziu ca să mai pui o floare in parul ei, să o bucuri cu un parfum minunat după gustul ei. Mulți umbla azi prin magazine si spun: “Asta i-ar fi plăcut iubitei mele!” Dar e prea târziu. Multe se plimba prin magazine si spun: “Asta i-ar fi plăcut iubitului meu!” Mulți si multe regreta nu ce au făcut pentru partenerii lor, ci ce n-au făcut din indiferenta, crezând ca au o vesnicie aici pe pământ. Eu zic să începi chiar de azi să faci cu foc acele lucruri “banale” față de partenerul tău, pentru că “banalitățile”, lucrurile simple, micile atenții, tin focul familiei viu. Ti-ai sărutat, îmbrățișat, încurajat, dezmierdat soția/soțul in ziua de azi?

Cu prețuire,
Toni Berbece