Skip to main content

L-am văzut pe Diavolul si L-am ales pe Hristos…

L-am văzut pe Diavolul într-un bărbat care si-a bătut soția cu ciocanul, l-am văzut în turbarea veninoasa față de un trup plăpând de femeie, poate si ea neputincioasa la rândul ei, însă L-am ales pe Hristos pentru că El m-a învățat nu să lupt cu sabia, pistolul sau ciocanul, ci să lupt pe genunchi, nu cu carnea si cu sângele, ci cu duhurile răutății.

L-am văzut pe Diavolul într-o mamă care s-a urcat pe bloc cu copilașii si s-a aruncat de acolo, L-am ales pe Hristos pentru ca El m-a învață că ținându-L de mână pot trece peste orice depresie, peste orice problema, peste orice amenințare si intimidare venită prin om sau drac. Nici Hristos nu s-a aruncat de pe streașina Templului când Diavolul l-a ispitit, ci i-a spus: “Înapoia Mea Satană, este scris să nu-L ispitești pe Domnul Dumnezeul Tău (Luca 4:9-13)!” Cu Hristos nu te arunci in gol, ci cu Hristos mergi cântând cântări de laudă chiar si în valea umbrei morții.

L-am văzut pe Diavol într-un creator de modă care s-a sinucis, deși avea faimă, bani, prieteni si toate plăcerile lumii. L-am ales pe Hristos pentru că El îmi dă pace si bucurie oricând si în orice stare, fără a fi disperat să obțin ceva, ci fiind doar îndrăgostit de prezenta Lui precum Maria, care a uitat de mâncare pentru a-L asculta pe Mântuitor. L-am ales pe Hristos pentru că El nu-mi face niciun rău si mă învață să fac doar bine. Tu pe cine ai ales?

Cu prețuire,
Toni Berbece