Skip to main content

România “ilegală”…

Cineva era pe o străduță când a auzit instrucțiile unui instructor de fitness de la parterul unui bloc, practic omul, ca să nu moară de foame și să intre în colaps financiar, și-a mutat antrenamentele acasă. Oamenii se antrenau în sufrageria instructorului. Am auzit pe cineva povestind despre altă persoană care zicea că la sala lui, pentru că nu poate întrerupe antrenamentele pentru a avea rezultatele scontate, patronul a băgat sala în “renovări”, iar cei care se antrenează sunt “zugravii”, au trafaleți și lavabilă la dispoziție oricând.

Poate ați auzit de “nunți ilegale” prin păduri sau locuri retrase unde oamenii doresc să-și unească destinele măcar alături de rude și doi, trei prieteni. Am ajuns să avem interdicție la cele mai banale lucruri. Nu vă mai spun că acum ceva vreme am alimentat un spital cu sticle de apă, spital care trata copiii bolnavi de cancer. Din cauza situației actuale părinții erau izolați alături de copii în spital, iar dacă un părinte voia să iasă din spital nu mai putea reveni la copil, unii erau de 6 luni acolo alături de copiii lor. Unora nu avea cine să le aducă apă așa că dădeau la paznici 10-20 de lei pentru o sticlă două de apă “pe sub mână”. Apa era un lux acolo.

Vreți să scăpăm de stările acestea de tensionare, de spaimă de virusuri, de restricții și de privare de cele mai normale lucrurile, de criza economică, care se adâncește tot mai mult? Atunci trebuie sa ne smerim înaintea lui Dumnezeu, este Singurul care ne poate da înțelepciune și care va pune Îngerul Lui să ridice Sabia împotriva acestui virus, cum a făcut când a stopat Ciuma din Israel de pe vremea lui David cel mândru și nerecunoscător lui Dumnezeu (1 Cronici 21:25-28). Haideți să ne smerim ca David și să ridicăm un altar de rugăciune Domnului, fiecare in cămăruța lui și împreună în Casa Domnului, să plătim prețul și să rupem timp pentru Domnul și poftele păcătoase din inimile noastre.

“Smeriţi-vă dar sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe. Și aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi.” – 1 Petru 5:6-7

Eu cred din toată inima în puterea rugăciunii, în Dumnezeul care a creat totul și care poate restaura ordinea dacă ne-a mai dat har pentru o vreme.

Cu prețuire,
Toni Berbece