Skip to main content

Care-i diferența dintre creștinii din diferite “tabere” religioase?

Am ieșit cu familia în oraș unde am comandat două clătite, am remarcat pe un ecuson numele fetei care ne servea, un nume destul de rar din Biblie, așa că am întrebat-o dacă merge la vreo Biserică, mi-a spus că nu, dar mama ei este de o anumită denominațiune creștină. Am început să vorbim despre credință moment în care a intervenit colegul domnișoarei si mi-a pus întrebarea cea mai des întâlnită: “Care e diferența dintre creștini de se împart în atâtea tabere?” I-am răspuns că etichete sunt într-adevăr multe și uneori asemănătoare, dar există doar două categorii de creștini, cei cu numele și cei care trăiesc creștinismul așa cum e în Biblie.

Atunci s-a lăudat că e botezat, deci e și el creștin, însă l-am întrebat dacă a citit vreodată Biblia, mi-a spus că nu, la care l-am mai întrebat: “Dacă îți dau acum o diplomă de doctor, vei fi doctor?” A stat pe gânduri un pic si mi-a răspuns: “Clar că nu!” Și-a dat imediat seama că nu un “certificat de botez” te face creștin, ci trăirea cu Hristos. Clar că botezul biblic este foarte important, însă nu e totul. Înscrierea la școala nu este totuna cu absolvirea. Dacă doar ai făcut botezul, dar nu ești și un ucenic de-al lui Hristos, trăind după principiile si prin puterea Lui, degeaba ai făcut botezul. În Iad vor ajunge mulți “creștini” botezați, care au crezut ca cei care veneau la Ioan Botezătorul că e suficient să se prezinte la o slujbă, dar apoi să uite de Hristos toată viața.

Și Iuda a fost botezat, dar n-a mers până la capăt după principiile lui Hristos, Dima și el a fost botezat, dar din dragoste pentru păcatele lumii a părăsit Biserica, Anania și Safira au fost și ei botezați, dar au avut “tupeul” să-l mintă chiar pe Apostolul care a fost pus de Însuși Hristos ca lider peste Biserica Lui. Mulți dintre creștinii de seamă care au mers bine o vreme vor fi văzuți în Iad, darămite cei care doar au fost botezați când erau copii inconștienți și apoi au mai fost la Biserică la o nuntă, maxim câteva botezuri și apoi duși într-un sicriu la ultima slujbă. Ce să mai spunem de creștinii care după puținele slujbe de biserica la care au fost totul s-a sfârșit cu un chef, beții, curvii și uneori și cu o bătaie zdravănă provocată de aburii alcoolului?

Dragi romani, nu vă mai mințiți, iată ce ne-a spus Apostolul Pavel: Ci mă port aspru cu trupul meu, şi-l ţin în stăpînire, ca nu cumva, dupăce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat (1 Corinteni 9:27). Lupta e până la capăt, iar mântuirea e dată de Hristos celor ce se aruncă cu toată inima spre ea!

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece