Skip to main content

Când simți că nu mai poți…

Când simți că nu mai poți face față ispitei sexuale, gândește-te că tânărul Iosif a făcut față unei femei bogate, frumoase și influente. Cum a reușit? S-a ținut tare de Dumnezeu și de promisiunile Lui. Întotdeauna trebuie să ne gândim că prin ispita sexuală Diavolul poate pune cel mai ușor punct planurilor lui Dumnezeu cu noi. Actul sexual înainte de căsătorie, un copil făcut înainte de căsătorie, acestea ne pot distruge rolul nostru de a fi sare și lumină. Așadar, uită-te țintă la scopul pe care Hristos ți l-a dat, de a străluci spre slava Lui si nu te lăsa ademenit.

Când simți că nu mai poți face față ispitei divertismentului și tot îți pierzi timpul pe jocuri, filme și alte nimicuri, deși mereu zici că vei investi în tine, adu-ți aminte că Hristos n-ar fi reușit dacă n-ar fi studiat Scripturile, dacă nu s-ar fi rugat si dacă n-ar fi investit în oamenii din jur. Tu ești chemat să răscumperi timpul, adică să-l smulgi din tendința firii de a-l pierde și irosi pe prostii. Ești chemat să valorifici orice minut și să nu fii un trântor, care aleargă doar după “junkfood” mintal, adică după “mâncare proastă” pentru creier, ci să cauți lucrurile care te fac să crești, cum si Hristos a făcut-o.

Când simți că nu mai poți face față crucii la care ai fost chemat, când simțit că nu mai poți suporta o soție necredincioasă sau un soț necredincios, când simți că nu mai poți face față copilului rebel, când simți că ești hărțuit din toate părțile, în casa ta sau oriunde te vei duce, nu uita că sursa păcii tale nu este în exteriorul tău, ci în tine prin Duhul Sfânt. Ce-i poate face Diavolul unui om care se bucură în necaz, care râde de încercare, care laudă pe Dumnezeu când vine greul? Așadar, caută pacea înainte să te găsească Diavolul cu tulburare. Tu să fii deja plin de Duhul bucuriei din Hristos când Diavolul se apropie de tine cu amărăciune.

Cu prețuire,
Toni Berbece