Skip to main content

Înțelegi tu cu cine ai de a face?

În 2007 un hoț a furat un Porsche de 280.000$ dintr-un show-room, însă pentru că nu avea combustibil i s-a oprit motorul foarte repede. Hoțul a fugit, dar a păstrat cheile, iar apoi s-a întors cu un bidon de benzină la secția de poliție unde mașina a fost dusă și a furat-o a doua oară. Așa este Diavolul, el are o perseverență ieșită din comun, atacă de mai multe ori în același loc, de aceea Hristos însuși a spus: “Vegheați și rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă (Matei 26:41).”

Nu vei face față acestui dușman perseverent dacă n-ai mai deschis Biblia, care este sabia Duhului, de o săptămănă. Ești ca un soldat care e pe front cu arma blocată și total lipsit de apărare. Hristos a scos de fiecare dată arma Cuvântului înaintea Diavolului si i-a spus: “Este scris…” Dacă Biblia pentru tine este obiect străin, la fel este si biruința pe calea credinței. De aceea ești mereu prizonier si te ridiculizează dușmanul, pentru că nu folosești Sabia Cuvântului.

Nu vei face față acestui dușman perseverent dacă nu te-ai rugat azi, nu zic o săptămână că intr-o săptămâna fără rugăciune ești deja mort spiritual și îngropat sub tone de neputințe. Adam si Eva nu s-au rugat o dimineață și au căzut într-o ispită care afectează pământul cu blestem încă de atunci, după mii de ani. Lista e lungă si poate ești si tu pe ea. Hristos înainte de orice s-a rugat. Iar tu te crezi așa de tare că-ți permiți să faci orice fără să te rogi. Oare nu-i aceasta mândrie si arogantă, să crezi că poți să-ți confrunți dușmanul fără o viață de disciplină spirituală?

Așadar, începe ziua citind din Biblie si rugându-te. Restul ca fi doar biruință!

Cu prețuire,
Toni Berbece