Skip to main content

Când taci…

Când taci și nu spui vorbele acelea toxice, care-ți stăteau pe limbă ca o otravă, de fapt ai aruncat la gunoi ceea ce ar fi fost distructiv pentru cei dragi. De câte ori ai aruncat gunoiul vieții tale asupra celor dragi în loc să-l arzi cu focul tăcerii și al înfrânării prin Duhul Sfânt? De câte ori ți-ai împroșcat soția sau soțul cu gunoi și ai regretat pentru că cel de lângă tine a început să miroasă greu, insuportabil și a acru? Nu uita, tăcerea e un coș de gunoi în care arunci ceea ce ar fi murdărit chiar viețile celor dragi.

Când taci și nu întorci vorba rea, de fapt construiești poduri spre Dumnezeu cu cărămizile tăcerii tale, pentru că fiecare vorbă rea este încă o lopată înfiptă în groapa săpată spre Iad. Tăcerea înaintea ispitei e asemuită cu Hristos de pe Cruce, care a tăcut în fața hulitorilor și nu le-a răspuns cu ură. Iar vorba rea, întoarsă hulitorului este asemuirea cu Diavolul, care e plin de mânie și vorbe de ocară.

Când taci și nu vorbești tot ce-ti trece prin minte ești un om înțelept, care a înțeles că vom da socoteală pentru orice vorbă nefolositoare cum a zis Hristos, doar un palavragiu cu o minte ieftină nu mai filtrează gândurile, un om înțelept împlinește cuvântul cere spune: “orice gând îl facem rob ascultării de Hristos” (2 Corinteni 10:5). Ai descoperit tu puterea tăcerii sau ești un om ieftin și acid în exprimare?

“Inima celui drept se gândește înainte de a răspunde, dar gura celor răi împroașcă lucruri rele.” Proverbe 15:28

Cu prețuire,
Toni Berbece