Skip to main content

“Vreau să fiu primul care mor…”

Acestea au fost primele cuvinte după ce un artist cunoscut s-a “inserat”, cuvinte pe care le-a spus râzând. Azi e plâns de o mare parte din țară, azi e un șoc pentru mulți moartea acestuia, azi se fac anchete cu privire la “oxigenul” ucigaș. A trebuit să moară un artist, ca să fie scutiți oameni simpli de o moarte similară prin “intoxicație cu oxigen”. Când se striga că oxigenul manipulat greșit poate “ucide”, se făceau unii că plouă, azi iată că se “sparg ușile” clinicii unde “oxigenul manipulat greșit” se pare că ar fi ucis. Dar revin la declarația artistului cum că el va fi primul artist de muzică populară care moare, cum a fost si primul care s-a “imunizat”.

În limba ebraică cuvântul “cuvânt” este “davar”, care mai înseamnă și “lucru real”. Evreii când ziceau ceva ei știau că acel ceva poate să devină realitate. De aceea Biblia zice: “Viaţa şi moartea stau în puterea limbii, iar cei ce o iubesc îi vor mânca roadele” (Proverbe 18:21). Dumnezeu a creat totul prin cuvânt, asta ne spune Biblia prin descrierea Creatorului ca fiind “Cel care cheamă lucrurile care nu sunt ca și cum ar fi…”. Să nu uităm că Hristos cu o vorba i-a redat lui Iair fiica dintre morți, văduvei fiul tot dintre morți, l-a scos pe Lazăr din mormânt după patru zile de aflare în putrefacție, iar Pavel a readus sufletul în tânărul Eutih zdrobit de caldarâm în urma căderii de la etajul al treilea. Și tu ești chemat să rostești viață!

Așadar, nu uita că în limba ta Dumnezeu a pus putere, dacă îl faci pe copilul tău prost, vei avea un copil cu grave deficiențe de concentrare, de încredere în sine, un copil care va depinde de mintea altora pentru că ai rostit peste el incapacitate mintală. Dacă o faci pe soția ta urâtă, neatrăgătoare și-i reproșezi că nu e ca altele, vei avea lângă tine o femeie care se va ofili ca o floare pe zi ce trece și vei fi si mai nemulțumit de aspectul ei, pentru că ceea ce ne urâțește nu este de fapt un fizic neatragător, ci un suflet uscat din cauza lipsei de iubire și apreciere. Ai grijă ce chemi peste tine, dacă chemi moarte, prostie, neputință și chiar judecata Lui Dumnezeu, de acestea vei avea parte. Doamne ajută!

Cu prețuire,
Toni Berbece