Skip to main content

“De ce o duc așa de greu după ce m-am întors la Hristos?”

Mulți îmi pun aceste întrebări: “Frate Toni, e normal să se întoarcă soțul meu împotriva mea, să nu mă mai dorească, să mă drăcuiască si să-i fie silă de mine după ce am început să citesc Scripturile, să le trăiesc, să mă las de țigări, alcool și gunoaiele vieții? E normal să fiu atât de hulit doar pentru că mă duc la Biserică? E normal să fiu dat afara de la lucru pentru că am vorbit de Hristos? E normal să visez demoni care mă atacă după ce m-am întors la Hristos și să simt că sunt intr-un război în care tot iadul și pământul sunt împotriva mea?”

Chiar ieri îmi spunea o doamnă din Paris că a primit un mail prin care era dată afară de la muncă pentru că a fost pârâtă că le-a zis unor clienți “Dumnezeu să vă binecuvânteze!” Nu-i venea să creadă că citește acel mail în care “crima” comisă era rostirea unei binecuvântări. Știu personal o doamnă însărcinată a fost dată afară în ger fiind în pijamale și în ciorapi, soțul bețiv a zis că nu vrea o “sfântă” în casa lui, ci vrea soția aceea cu care să bea, să se drăcuiască reciproc și să facă petrecerile acelea de pomină cu manele și râuri de alcool, iar la sfârșit eventual să se termine totul cu o bătaie.

Este normal ca atunci când vii la Hristos să întărâți iadul, iar cei ce trăiesc în nelegiuire să nu mai simtă că ești a lor. Deoarece Diavolul este domnul urii îi va stârni pe cei care sunt ai lui să te hulească, să te dea afara de la muncă sau chiar din casa ta. Hristos era hulit de cei plini de dumnezeul lumii acesteia pentru că El era lumină. Când vei veni și tu în lumină vei simți și vei trăi același lucru pentru că cei ce trăiesc cu evlavie în Hristos vor fi prigoniți. Un soț i-a spus soției lui: “Nu-mi pare rău dacă mâine mor, mai bine așa decât să trăiesc cu o sfântă!” A doua zi chiar a murit de AVC, pentru că în Evrei 10:30-31 ne spune că Dumnezeul nostru este și apărătorul nostru, doar El este Răzbunătorul. Asadar, fii gata să plătești prețul alegerii lui Hristos și fă-o cu bucurie, pentru că evreii cărora li s-a scris această frumoasă epistolă ne spune autorul că au acceptat cu bucurie să li se ia averile dar să rămână cu Domnul lor. Tu cât ai suferit pentru El, știe cineva că ești ucenicul Lui sau n-a aflat nimeni încă?

Cu prețuire,

Toni Berbece