Skip to main content

Căsnicia nu se repară cu un ciocan…

Am văzut o poză cu o femeie distrusă de sotul ei cu ciocanul, efectiv era din filmele de groază, am fost tulburat o zi întreaga si eu si soția mea. Ne-am rugat ca această femeie să supraviețuiască. Dar ne-am mai rugat și împotriva răutății din inima omului. Căsnicia nu se reglează cu palma sau pumnul, darămite cu ciocanul, căci violenta este felul Diavolului de a raspunde la o problemă. Când ridici palma tu ca femeie sau ca bărbat sa știi deja ca ai intrat pe un teritoriu demonic al violentei.

Mă gândeam că până la a te pierde cu firea si la a lua un ciocan ca sa faci rău e cale lunga. Acolo e în primul rând vorba scăpată de sub control, jigniri fără număr curg ca o cascada; în al doilea rând este o supărare de moarte, apăsătoare și care îți face din minte un câmp al gândurilor de distrugere, te gândești ce sa faci ca sa îți distrugi partenerul; apoi este o mânie care se materializează chiar prin violentă; iar apoi e fapta care acționează necugetat. Biblia zice: “Lasă mânia, părăseşte iuţimea; nu te supăra, căci supărarea duce numai la rău. Fiindcă cei răi vor fi nimiciţi, iar cei ce nădăjduiesc în Domnul vor stăpâni țara (Psalmul 37:8-10).”

Nu uita că dacă vrei sa îți salvezi familia de distrugere trebuie sa distrugi pofta rea (nu mai pofti nimic din ce au alții, concentrează-te pe ce ai tu); distruge vorba rea (muscă-ți limba sau cere-ți iertare când ai greșit prin vorbe, nu pune sare pe rană prin vorbe si mai usturătoare); nu ridica palma, pumnul, nu lovi, căci de aici începe un calvar si un drum al rănilor care nu prea se mai vindeca niciodată, o femeie lovită este o femeie rănită pentru totdeauna. Așadar, până la divorț sau distrugerea unei familii e o cale lungă, așadar distruge podurile care trec peste Paradisul familiei tale, nu-ți fa poduri de mânie și răutate peste raiul casei tale. Dacă nu poți scapă de răutate, îngenunchează înaintea lui Hristos, El te poate ajuta.

Avem nevoie de rugăciuni cu toții, dezbinarea e mare în lume, pofta e si mai mare, rănile sunt greu de vindecat fără Hristos, materialismul este covârșitor si un mare dușman de multe ori, copiii sunt ispitiți si corupți de mici, de aceea rostesc protecție peste orice familie, chem în ajutor Duhul Sfânt al lui Dumnezeu peste orice nume de familie. Îngerii Lui sa lupte pentru noi cu orice demon care ataca familia! El să ne țină tari si uniți până in ziua Judecății.

Cu prețuire,
Toni Berbece