Skip to main content

Ne luam curcubeul înapoi…

Curcubeul este dovada ca lumea poate ajunge intr-un stadiul de degradare totală din punct de vedere moral si fizic, ruperea legilor morale înseamnă ruperea legilor fizice, care protejează omul, vietățile si pământul. Biblia ne spune că s-au rupt apele pământului când omul a rupt orice lege de bun simt si moralitate (Geneza 7:11). Azi vedem cum legile fizice de protecție ale copiilor noștri si chiar ale pământului sunt rupte din cauza păcatelor, nu mai exista protecție pentru copilași, iar trupurile lor plăpânde sunt frânte zilnic. Mai mult de atât pământul geme din cauza păcatului nostru.

Curcubeul înseamnă că avem un Stăpân care judecă/nu suntem noi stăpâni nici aici, nici dincolo. “Pământul era stricat înaintea lui Dumnezeu; pământul era plin de silnicie.” (Geneza 6:11-13). Sinonime pentru silnicie: asuprire, exploatare, forţă, împilare, năpăstuire, opresiune, oprimare, persecutare, persecuţie, prigoană, prigonire, putere, urgisire. Si astăzi lumea devine tot mai abuzivă, zilnic se dau legi noi intitulate legi ale drepturilor, dar de fapt îngradesc si mai mult libertatea omului. Pământul devine greu de locuit si va avea curând parte de o RESETARE din partea Stăpânului Creator. Nu noi decidem ce se va întâmpla cu pământul ci El, Dumnezeu!

Curcubeul înseamnă durerea unui Tata care își pedepsește copiii, judecata nu-i de dorit, dar nici de evitat. Pe Dumnezeu L-a durut tare mult potopul, de aceea a si făcut mai apoi legământ cu omenirea prin acel curcubeu, însă pe Diavolul oare l-a durut? Nu, categoric nu. El a spurcat pământul prin demonii care au coborât sa ispitească femeile si bărbații, însă la potop si-a frecat mâinile de bucurie văzând atâta moarte si distrugere. Așa face si azi, folosește “curcubeul” ca o poarta spre Rai, când de fapt este o poarta spre durerile si chinurile Iadului.

Curcubeul înseamnă ocrotirea celor drepți de Judecată. Faptul ca Noe si familia lui au văzut curcubeul a fost un har, cei înecați în potop nu l-au mai văzut. La fel si la sfârșitul lumii, Biblia ne spune ca în slava lui Dumnezeu sunt culorile curcubeului (Ezechel 1:28, Apocalipsa 10:1-2), însă aceste culori minunate vor fi văzute doar de cei care resping destrăbălare, căci cei ce o iubesc vor vedea doar rosul iadului. Vrei tu sa vezi curcubeul din slava cereasca? Împacă-te cu Dumnezeu prin Hristos si lasă-te curățit!

Cu prețuire,
Toni Berbece