Skip to main content

Comoara de sub “soba” ta…

Un evreu pe nume Aizic din Cracovia a visat că sub podul unui castel regal se afla o comoară. După lungi frământări s-a dus la acel pod, însă era bine păzit, așa că i-a zis paznicului de visul lui. La care paznicul i-a spus: “Interesant este că si eu am avut un vis cum că sub soba unui evreu pe nume Aizic din Cracovia este o comoară, oare să mă duc să o caut?” Morala este că în timp ce Aizic visa după comoara altuia el avea o comoara chiar în casa lui.

Cea mai mare parte din viață, din energie, din vise, din gânduri ni le pierdem poftind ce nu este al nostru si refuzând să ne bucurăm de binecuvântările pe care le avem deja. Poftim partenerii altora, când de fapt ai noștri sunt comorile noastre. Dacă am investi în ei iubirea pe care tânjim să le-o dăm altora oare nu ne-am îmbogăți viețile? Poftim case, masini, lucruri si uitam că de fapt lucrurile care de fapt ne fac fericiți sunt aceleași si pentru sărac si pentru bogat. Aerul, apa, mâncarea, iubirea, îmbrățisarea, râsul, somnul, mișcarea, toate se simt la fel si cu 1 milion de euro si cu buzunarele goale. Am văzut milionari triști și am văzut faliți fericiți. Pentru că totul stă în atitudine.

Cum spunea Apostolul Pavel: “Știu și să trăiesc smerit, știu și să trăiesc în belșug. În totul și în toate m-am deprins și să fiu sătul, și să fiu flămând, și să fiu în belșug, și să fiu în nevoie (Filipeni 4:12-13).” Începe sa te te bucuri de ce ai, iar dacă crezi ca nu si nimic trage aer in piept, o gura de oxigen in spital când plămânii îți sunt bolnavi e tare scumpa. Dacă crezi ca nu ai mare lucru, mănâncă un covrig, alții se hrănesc prin tuburi sau perfuzii. Dacă crezi ca nu ai nimic fă o rugăciune si vei simțit tot Cerul cum coboară pentru a-ți umple sufletul de bucurie.

Cu prețuire,
Toni Berbece