Skip to main content

Ce am învățat până la 36 de ani

Am învățat că nimeni nu te poate ucide atât timp cât Dumnezeu are un plan cu tine. Mama, pentru că nu-L cunoștea pe Hristos, a vrut să mă avorteze, chiar și-a făcut o injecție ca să mă elimine. Dar Dumnezeu m-a ținut acolo plin de viață. Apoi mama a început să meargă la Biserică, unde m-a dus și pe mine și pe frații mei. Acolo am învățat că a noastră credință este cea mai mare comoară, că banii și bogățiile lumii nu se compară și nu pot înlocui forța credinței care mută munții. Am ieșit de la părinți din casă cu un rucsac, dar cu o comoară mai mare decât tonele de aur ale lumii. N-aș da credința pe bogățiile șeicilor.

Am învățat că Dumnezeu își comunică planurile lui chiar și celor mici, la vreo 7 ani Dumnezeu mi-a vorbit despre faptul că voi fi predicator, am avut o viziune cu un domn îmbrăcat in costum vorbind de la un pupitru. Am știut că eu sunt acela și m-am ținut de planul lui Dumnezeu pentru mine. Apoi El a continuat să-mi vorbească în fel și chip, prin vis, viziuni, gânduri și multe alte modalități. Tot ce mi-a vorbit până acum s-a împlinit. Așadar, am învățat că Dumnezeu vorbește și azi cum i-a vorbit lui Samuel încă din copilărie până când l-a luat acasă. Nu, nu gura lui Dumnezeu a tăcut, ci urechile multora s-au înfundat cu gunoaiele lumii.

Am învățat că nu Dumnezeu visează prea puțin pentru noi, ci că noi nu vrem să credem tot ce “visează” El. Când mi-a pus in inima pe când aveam 29 de ani că trebuie să deschid o Biserică în București, mi-a fost așa de greu să-L cred că voi reuși, pentru că în jurul meu toți îmi vorbeau despre faliment. Însă am ales să-L cred doar pe El și să-L ascult doar pe El. Azi mă bucur să văd o comunitate în București de aproximativ 600 de oameni prezenți duminică la slujbă și cred că anul acesta vom depășii 1000, plus mii de oameni schimbați de la distanță prin hrana pusă de Dumnezeu în această lucrare sfânta. De asemenea Hristos a pus scânteia Duhului prin noi și in comunități din Paris, Lupeni, Brasov și Cluj si vor urma multe alte lucrări minunate. Așadar, am învățat că Hristos este suficient să reușești, chiar dacă toți sunt împotriva ta, chiar dacă toate resursele sunt la El și nimic în mâna ta. Credeți-L pe cuvânt, avem un Dumnezeu așa de mare!

Va iubesc pe toți si va mulțumesc pentru urări!
Cu prețuire,
Toni Berbece