Skip to main content

Cine dezleagă de cununii legate și de blesteme aruncate?

A venit o tânăra la Biserică spunându-mi că o vrăjitoare i-a spus mamei ei despre ea că are cununiile legate, motiv pentru care nu se poate căsători. Dar tânăra nu a vrut să meargă cu mama ei la vrăjitoare, ci a striga prin rugăciune la Dumnezeu și a cerut să o îndrume. Pe YouTube i-a apărut o mărturie, de la Biserica Profides, a unei tinere care a fost eliberată de vrăjile făcute (mărturia: Exorcizare între mit si realitate). A căutat adresa Bisericii și când a juns, fix despre acest subiect vorbeam, înțelegând clar că Biserica lui Hristos e locul în care să fie dezlegată și nu tot la “diavolul” prin care a fost legată. E culmea să mergi la cel ce te-a nenorocit ca să îți facă bine mai apoi. Diavolul doar junghie și prăpădește, cum a spus Hristos, și apoi te minte că tot el te poate vindeca. E ca si cum s-ar duce oaia la lup pentru masaj terapeutic sau recuperare.

Apoi aseară, la slujba de la Cluj, a venit un cuplu care nu poate să facă copii special pentru a ne ruga împreună, Dumnezeu arătând de multe ori că poate dezlega pântecul celei sterpe. El mi-a spus că pe când era mult mai tânăr a mers la o ghicitoare sa-i ghicească în cărțile de tarot, dar când a ieșit de acolo tremura carnea pe el știind că l-a întristat pe Dumnezeu, efectiv era zdrobit în cugetul lui. A strigat in rugăciune si a zis: “Niciodată Doamne să nu mă mai lași să ajung la vreo vrajitoare!” Mai târziu mama lui i-a zis că-l duce la un soi de “preot”, dar era de fapt un vrăjitor, când să intre în camera, lui “preotul” a strigat: “El n-are ce caută aici!” Legământul pe care-l făcuse cu Dumnezeu că nu va mai intra la vrăjitoare/vrăjitor avea mare putere. Astfel Dumnezeu l-a ferit.

Am înțeles de aici că chiar azi România este plină de ceea ce-l întristează si chiar mânie pe Dumnezeu, anume de vrăjitorie. Românul e uneori cu un pas in Biserică și cu un pas în vrăjitorie. De fapt românul caută vrăjitoria pentru că vrea răspunsuri și soluții la crizele din viata lui, dar fără pocăință, fără a trai cum Hristos dorește. Diavolul nu cere pocăință ca să te ajute, dar de fapt nici nu te ajută, ci cu o mână pare că îți dă și cu zece îți ia. Pe când Hristos ne zice: “Du-te și să nu mai păcătuiești!” Ne ajută, dar ne cere schimbare pentru a nu ajunge din nou sub legăturile demonice care ne-au nenorocit. Tu ce alegi? Vrăjitoria Diavolului, care promite vindecare și dezlegare, dar mai mult leagă? Sau eliberarea de sub orice blestem, pe care Hristos o oferă spre schimbarea ta într-un om curat și nou? Vom scăpa de vrăjitorie când vom fi creștini autentici, atunci Diavolul acesta va fugi de la noi și nu va mai avea nicio putere, fiind mereu dat pe față!

Cu prețuire,
Toni Berbece

Text: Deuteronom 18:10-13