Skip to main content

Ce dragoste să ceri pentru familia ta…

Cere tăria legământului lui Dumnezeu cu ziua și noaptea. Dumnezeu ne spune că așa cum nu poate fi rupt legământul Lui cu ziua și cu noaptea astfel încât ziua să nu mai fie și noaptea să nu mai apară, așa este legământul Lui cu cei ce-L iubesc (Ieremia 33:20-21). Așadar, trebuie să ceri zilnic tărie peste legământul tău cu soțul/soția. Cum ziua și noaptea sunt nezguduite de când au fost create, la fel să dureze și legământul vostru. Unii aruncă zilnic blestem peste căsnicia lor, iar aruncarea blestemului se face prin amenințarea cu divorțul. În loc ca cei doi să se pună pe genunchi și să spună: “Doamne, ajută-ne să ne ținem legământul până în veșnicii indiferent de ce va fi!” Chiar de nu ai încă un partener de viața te poți ruga pentru părinții tăi. Cunosc o fetiță care și-a salvat părinții de la divorț prin rugăciunile ei stăruitoare.

Al doilea lucru pe care trebuie să-l ceri peste familia ta este o profunzime a dragostei ca profunzimea Cerului și a Adâncimilor Pământului, o profunzime care e gata să ierte, să rabde și să acopere. Tot Dumnezeu ne spune că atunci când Cerurile de sus vor putea fi cercetate în întregime și atunci când omul va putea coborî în adâncimile pământului, atunci se va lepăda și El de copiii Lui și nu va mai ierta tot ce a făcut poporul Lui (Ieremia 31:37). O astfel de profunzime a dragostei trebuie să ceri peste familia ta. Pe cât de înalte sunt Cerurile și pe cât de adânc este Pământul așa de adâncă și profundă să fie și dragostea voastră. Văd adesea relații atât de superficiale încât le clatină oricine se bagă între cei doi, văd cum mama soacră poate rupe relația, văd cum colega/colegul de la muncă o poate rupe, văd cum lipsurile sau boala pot rupe relația, văd cum aproape orice poate clătina temelia dragostei multora. De ce? Pentru că nu este o dragoste profundă, bine închegată în Hristos.

În al treilea rând, trebuie să cerem puterea de a nu ne uita partenerul primit cum nicio mamă nu-și poate uita rodul pântecului ei și cum Dumnezeu nu-și poate uita poporul (Isaia 49:14-16). Ceea ce nu poți șterge niciodată din mintea unei femei este copilul care i s-a prins în pântec, chiar de-l avortează tot nu-l va uita. Nu de mult am vorbit cu o femeie care și-a avortat cei doi copii care i s-au prins în pântec, era disperată, era de nemângâiat, nu-și putea ierta faptele nici după 6 ani de la comiterea lor. Doar Hristos o poate mângâia și asigura de iertarea Lui, dar de uitat nu va uita niciodată ce a făcut. Așadar, cere-i Domnului o dragoste care nu se poate uita, o dragoste pe care efectiv nu o poți șterge cu buretele uitării niciodată.

Cu prețuire,
Toni Berbece