Skip to main content

Ce este de fapt Biserica…

Mi-a spus cineva faptul că dacă mai ajutăm mult săracii, noi ca Biserică, ne vom trezi cu toți pe cap. De ajutat nu-i putem ajuta pe toți, dar măcar nu mă sperie gândul că vom avea de a face cu ei. Ce a devenit Biserica? Clubul celor avuți? Ne bucurăm că avem patroni în Biserici, ne simțim bine avându-i, ne bucurăm de dărnicia lor, dar de cei sărmani, că sunt o șansă pentru noi de a face bine, nu ne bucurăm? Despre Hristos ni se spune că umbla și făcea bine, nu doar că vorbea bine. Despre mulți predicatori azi se poate spune că vorbesc bine, dar nu se poate spune că și fac bine ca Hristosul pe care-L propovăduiesc.

Mi-a spus cineva să nu mai vorbesc atât despre vindecare și despre eliberarea de demoni că o să mă trezesc cu toți bolnavii și cu toți demonizații în Biserică și pe cap. Oare ce a ajuns Biserica? Clubul celor sănătoși? Iată cine era în jurul lui Hristos într-o zi obișnuită sau la o “slujba”: Seara, au adus la Isus pe mulţi îndrăciţi. El, prin cuvântul Lui, a scos din ei duhurile necurate şi a tămăduit pe toţi bolnavii (Matei 8:16). La noi am impresia că e total invers, vrem să ținem închinarea, să se termine repede predica și sa fugim acasă fără a ne mai pune mâinile peste cel bolnav, fără a mai mustra duhurile de peste cel demonizat ca în Numele lui Isus să fugă orice neputință.

Mi-a spus cineva să nu mai vorbesc așa pe față despre puterea Duhului Sfânt, că par fanatic. I-am spus că unei vrăjitoare când își face reclamă la farmecele ei demonice nu i se pare deloc că va fi catalogată ca fiind fanatică, nici unui ghicitoare nu-i este rușine când ghicește pe Facebook din cărțile de tarot și minte și transmite blesteme peste curioșii care nu știu ce fac, și mie să-mi fie rușine de puterea Duhului Sfânt care vindecă și eliberează? Nici celor care fac reclamă la videochat nu li se pare că sunt fanatici sexuali și spurcă mii de oameni și națiunea aceasta cu păcat, nici celor “colorați” care-și flutură necurăție nu li se pare că sunt fanatici, iar mie să mi se pară că-s fanatic pentru că am Duhul Sfânt în mine? Oare ce a devenit Biserica? O masă de oameni care se rușinează cu Duhului Sfânt și cu Hristos?

Cu prețuire,
Toni Berbece