Skip to main content

Ce înseamnă să fii bărbat la tine în casă…

Când rămâneți fără lapte sau pâine, tu trebuie să fii cel care iese să cumpere la orice oră și pe orice vreme.

Tu cari plasele și împingi căruțul când mergeți la cumpărături și nu stai ca domnișoară cu mânuțele în buzunar timp în care ea face cute în palme de la greutatea pungilor sau face bicepși de la împins căruțul prin supermarket.

Când plouă afară îi lași ei umbrela dacă aveți doar una și nu o iei tu că ai ieșit primul din casă.

Duci tu gunoiul ca să nu pună ea mâna pe capacul de la tomberon sau să dea de toate mirosurile din spațiul ghenei.

Când un afemeiat se ia de nevasta ta și-i face avansuri, dai un telefon sau faci o vizită pașnică prin care să-l anunți pe individ că femeia de care se leagă este măritată, iubită și respectată, iar pentru ea este o insultă orice avans.

Nu țipi la ea doar pentru că ai vocea mai groasă, nu ridici palma la ea pentru că e mai mare sau nu dai cu ea că ești mai puternic, puterea din voce și din palmă sunt pentru șantier sau pentru orice altă muncă, nu pentru corecția ei. Ea înțelege din vorbă bună și iubire orice dorești să-i comunici.

Duci tu câinele (dacă aveți), faci tu cafeaua (dacă beți), cauți tu să îmbrățișezi primul și îți ceri primul iertare într-o ceartă.

Inițiezi timpul de rugăciune, chemi familia la citirea Scripturii, pentru că preotul este responsabil de familia și de casa lui, iar tu ești preot, nu movie expert sau cum se zice la noi critic de film, nici comentator sportiv nu ai fost chemat să fii, ci repet, preot pentru casa ta.

Fii bărbat în casa ta!

Cu prețuire,

Toni Berbece