Skip to main content

Ce înseamnă să fii femei în casa ta

Când el are o propunere, o nouă inițiativă pentru bunul mers al familie nu-ți fă un obicei din a strâmba din nas, nici nu te transforma în “Gică Contra”. A-l încuraja, a-i îmbunățăți inițiativa cu sfaturi pline de înțelepciune spuse cu blândețe te face cu adevărat o doamnă.

Gătitul nu este pentru “slugi”, nici spălatul vaselor o ofensă. Un vas spălat nu te face mai puțin femeie și nici o ciorbă nu te transformă în roabă, ci el se va trezi și te va binecuvânta cu vorbe de apreciere și ii va mulțumi lui Dumnezeu pentru hărnicia ta.

Nu-l ții sub control sau sub papuc prin “arta cicălirii”. Prin cicălire te faci o femeie greu de suportat, o corvoadă pentru soțul tău, care va deveni tot mai distant și mai rece. Cicălirea este de fapt moartea pasiunii într-o casă. O doamnă nu e cicălitoare, ci plină de înțelepciune. Arta de a vorbi înțelept și arta de a tăcea la nevoie, sunt artele necesare unei doamne.

Nu-l compara cu vecinul îndemânatic și bun la toate și nici cu șeful care face bani cu nemiluita, nu-l compara nici cu tipul de pe Facebook plin de pătrățele și lucrat bine la sală și nici cu romanticul care o ține numai in flori și parfumuri toată ziua. Nemulțumirea ta îi va transmite frustrare, iar tu poți deschide porți ale curviei cultivând un spirit de nemulțumire față de el. O doamnă va ști să aprecieze ce are acasă și să exploateze punctele forte ale soțului și nu pe cele slabe.

Și în ultimul rând nu fugi la mama după fiecare ceartă, nu-l pâră ca la grădiniță, nu-l fă să se simtă ca un copil care dă extemporal în fața alor tăi mereu. O doamnă rămâne acasă și știe să “spele rufele în familie”.

Fii o doamnă, fii o binecuvântare pentru întreaga ta casă!

Cu prețuire,

Gabriela și Toni Berbece