Skip to main content

Ce ne-a lăsat Hristos de Rusalii

Hristos nu ne-a lăsat nicio clădire de Biserică, nici n-a avut vreuna, nu ne-a lăsat niciun model de turlă sau fereastră, dar ne-a lăsat Duhul Sfânt care ne-a făcut pe noi Biserică, Templu al Duhului. Așadar, nu construirea de clădiri ne face sfinți, ci când noi suntem locuiți de Duh suntem cu adevărat sfinți.

Hristos nu ne-a lăsat niciun portret cu El, nimeni nu știe cum arăta, nu ne-a dat poruncă să ne închinăm la chipuri imaginate de pictori, ci ne-a lăsat Duhul Sfânt ca să ne închinăm în duhurile noastre și în adevărul Scripturii insuflat de Duhul Sfânt.

Hristos nu ne-a lăsat nicio carte scrisă de El, dar ne-a lăsat Duhul, care i-a inspirat pe ucenici să scrie cuvinte de foc, iar în noi a scris legea sfântă care ne învață cum să trăim ca El. Hristos nu ne-a lăsat doar un botez în apă, ci și un botez cu Duh Sfânt, Hristos e mai mult decât Ioan Botezătorul, El e Mesia și Cel care botează cu Duh si cu foc, de aceea Diavolul caută să ne fure Cincizecimea, pentru că știe că un om de foc va fi un nou Ilie, un nou Petru, un nou Stefan, un nou Pavel. Nu te limita, caută focul Duhului Sfânt!

Așadar, Hristos nu ne-a lăsat clădiri, tablouri cu El, nici scrisori, nici lucruri de ale Lui, nici vreo casă memorială, ci ne-a lăsat tot Duhul Său Cel Sfânt cu care a vindecat, a eliberat de draci, a predicat cu putere la zeci de mii de oameni și cu care S-a înălțat la Cer. Ce mai mult de atât ne-am dori? El ne-a lăsat totul pentru a reuși si pentru a învinge toată puterea Diavolului. Nu vom avea nicio scuză, pentru că Cel ce botează cu Duhul Sfânt botează si astăzi si va boteza până in veșnicii Biserica Lui!

Cu prețuire,
Toni Berbece