Skip to main content

Promisiuni care nu se fac la nunți…

Promit că te voi iubi si atunci când din cauza sarcinii vei lua kg în plus, promit să te iubesc când după naștere te vei lupta să recapeți ceea ce dorești să fii din nou, promit să îți spun mereu că ești la fel de frumoasă si la fel de importantă și că nu aspectul fizic va influența felul în care te voi iubi. Promit să te iubesc și cu cearcăne și cu părul vâlvoi după nopți nedormite și lipsă de timp de a te aranja pe tine, dar cu dorința de a ajuta un omuleț să răzbească prin viață. Atât de mulți bărbați iubesc in mod egoist si chiar demonic doar trupul femeii, aruncând-o cu tot cu suflet la o “publelă a trecutului” când trupul pare că se mai trece cum îi e dat de la Dumnezeu să se întample. Aceasta e o nedreptate pe care Dumnezeu o urăște.

Promit să te iubesc chiar și când nu te înțeleg și când cearta bate la ușă, promit să te iubesc când ești nervoasă și agitata din cauza la un milion de griji care îți năpădesc mintea ta de mămică și soție, promit să fiu preot atunci si să mijlocesc pentru tine, pentru pacea ta și pentru a birui situațiile de care adesea te simți copleșită. Milioane de bărbați devin mânioși pentru că au crezut că se căsătoresc cu roboți și nu cu ființe umane cu aceleași nevoi și griji și uneori chiar mai mari.

Promit să te iubesc nu doar din vorbe, din flori și ciocolate, din restaurante și din lucruri pe care le pot cumpăra cu bani, promit să te iubesc prin lucrurile pe care nu le pot cumpăra, dar le pot face, promit să te iubesc prin a te asculta când ești apăsată de griji, promit să îți vorbesc cuvinte încurajatoare și frumoase când simt că ai nevoie, promit să spăl vase, să duc gunoiul, să calc, să mătur și să facem toate aceste lucruri împreună, pentru că nu mi-ai fost dată ca roabă, ci ca ajutor potrivit, adică împreună să le facem pe toate, știind că doar așa vom reuși. Promit să fiu ceea ce Hristos vrea să fiu, un soț cu iubirea Lui pentru Biserica Sa, adică un soț devotat pana la capăt cu o iubire sacrificială. Doamne ajută pentru toți bărbații!

Cu prețuire,
Toni Berbece