Skip to main content

Ce să faci când îți este vânată odihna…

Este cineva care ne vânează timpul de odihnă în care ne încărcăm bateriile, mereu apar tulburări neașteptate exact când ne propunem să avem un timp minunat de odihnă și de relaxare. Am plecat pentru două zile spre munte, pentru a ne deconecta de tot și de toate și ne așteptam la ce-i mai bun. Dar nici n-am ajuns și am întâlnit două evenimente nefericite în trafic, care ne-au tulburat foarte mult, apoi când am ajuns pe pârtie unul dintre copii mi-a pierdut telefonul în zăpadă, i-a căzut din buzunar pe când urca cu telescaunul. Primele două ture cu telescaunul mi-am căutat telefonul ca vulturul cu ochii deschiși bine și inspectând fiecare denivelare din zăpadă. Deja mă ardea stomacul, vacanța părea un eșec total.

Dar m-am oprit din toate m-am pus pe genunchi chiar acolo pe pârtie în zăpadă și am făcut ca Domnul Isus pe când se ducea cu ucenicii în “concediu” departe de mulțimi și s-a iscat o furtună, am mustrat și eu orice furtună din viața mea. Am strigat în interiorul meu și am spus: “Diavole, să nu crezi că-ți dau satisfacția de a-mi strica concediul, în Numele lui Isus orice furtună să tacă!” Am simțit o pace imensă, mi-am găsit telefonul și au urmat niște clipe minunate. Am știut să controlez furtuna. Nu i-am dat voie să mă tulbure, nu i-am dat prilej diavolului și ne-am întors cu toții cu adevărat încărcați și plini de energie. Oare câți dintre noi tocmai din concediu ne întoarcem certați, obosiți de neînțelegeri, măcinați de incidente nefericite, cu mașini distruse sau cu vreun copil bolnav? De ce? Pentru că cineva ne vrea nefericiți, iar acea persoană trebuie ținută departe de noi prin mustrare și autoritate. Furtunile se ridică, dar noi avem autoritate asupra lor. Nu permite nimănui sa-ți vâneze odihna.

Așadar, fii conștient că Diavolul vânează cel mai mult odihna ta, pentru că știe că Hristos ne-a promis tocmai odihna Sa minunată după cum este scris: “Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi și împovăraţi, și Eu vă voi da odihnă (Matei 11:28).”

Cu prețuire,

Toni Berbece

P.S. În următoarele 6 zile îmi găsiți articolele aici deoarece am fost blocat pe pagina mea personală.