Skip to main content

Ne va condamna praful…

Ne va condamna praful de pe tălpile sfinților care vin la noi să ne îndrepte pe cale și să ne cheme la neprihănire, praful de pe picioarele lor ne va sta ca mărturie în ziua Judecății, dacă nu ne întoarcem de la păcatele și răutatea noastre ca națiune și nu ne vom sfinți. Avem mai mulți sfinți ca aproape orice neam din lumea aceasta, ne sunt calendarele pline cu ei, ne-au călcat, iar unii încă ne calcă pământul românesc, dar dacă nu ne lăsăm de beții, de curvii, de ucideri de prunci prin avort, de vicii și de mândria de a fi creștini din oficiu fără pocăință, atunci vom fi cel mai aspru judecat popor.

Ne va condamna praful de pe Bibliile noastre, pentru că le avem pretutindeni. Până și pe gratis putem obține Biblii dacă ne străduim puțin, oriunde mergi în librării vei găsi și o Biblie. Chinezii, arabii sau alte popoare își riscă viața pentru o singură foaia ruptă din Sfânta Scriptură, că toată Biblia nu o găsesc ușor. Ei își așteaptă rândul pentru a citit câteva foi din Sfânta Carte, foi pe care le memorează, iar la noi se pune praful pe Biblii și avem un creștinism după ureche, nici 10% din cei 90% dintre romanii declarați creștini n-au citit Biblia și nici n-o trăiesc.

Ne va condamna praful de pe podelele noastre, praf care nu ne-a văzut genunchii plecați la rugăciune. Suntem un popor care la necaz alergăm să se roage toți călugării și călugărițele, dar unii dintre noi nu știm a ne ruga nici “Tatăl nostru”, pentru că pelerinajele la moaște și sfinți ne țin loc de rugăciuni și ne-am făcut “Meca” noastră din mormântul lui Arsenie Boca, care nici nu mai aude, nici nu mai vede. Am fi creștini cu adevărat dacă am șterge mai des praful cu genunchii noștri și nu ne-am lăsa inimile îngreunate de praful acestui pământ. Ne aducem aminte de rugăciune doar când mai primim câte un diagnostic de la medic, dar nici atunci nu ne rugăm singuri. Până nu învățăm a ne ruga nu vom avea o viața de biruință.

Fii un crestin autentic, ascultă glasul sfinților care vorbesc prin Duhul Sfânt și cheamă la pocăința, șterge praful de pe Biblie și citește-o și pleșcari genunchii mai des pe podeaua cămăruțe tale pentru a te întâlni acolo cu Hristos.

Cu prețuire,
Toni Berbece