Skip to main content

Ce să faci când vine

Când vine îngrijorarea, vorbește-i despre Dumnezeul tău, care a hrănit 600.000 de mii de oameni cu carne timp de o lună, carne de prepelițe aduse de vânt. N-au crescut o găină și n-au pus o cloșcă la clocit ouă, dar au mâncat cea mai fină carne și pâine timp de 40 de ani pe gratis. Oare nu avem același Dumnezeu care intervine în situații de criză?

Când vine boala, vorbește-i despre Dumnezeul care a făcut să crească carnea pe leprosul care mirosea a putrefacție, spune-i de ologul care a sărit din neputința lui, de fetita lui Iair care a fost chemată din morți, de Lazăr care a fost scos din mormânt după 4 zile de la moarte, când carnea-i era de mult mâncată de viermi. Nu lăsa boala să-ți vorbească despre puterea ei, ci spune-i tu despre puterea Medicului tău. Astfel vei avea putere în duhul să lupți în orice suferință.

Când vine trădarea și dezamăgirea din partea celor din jur, din partea celor de “încredere”, când vine la urechea ta denigrarea și simți izvorul tristeții în inima ta, spune-i despre faptul că Hristos pe cruce a vorbit despre iubire, deși era părăsit de toți, spune-i supărării să plece de la tine, deoarece în inima ta izvorăsc doar izvoarele de apă vie, pentru că niciodată nu te-a părăsit Tatăl Ceresc, care dă mângâiere celui părăsit si întristat. Spune-i Diavolului, care a venit să se ospăteze din tristețea ta, să plece la altă masă, înfometează-l pe cel rău și nu-l lăsa să se hrănească din dezamăgirile tale. Din gura ta să iasă doar izvoare de apa vie și vei avea mereu un ospăț de binecuvântare!

Cu prețuire,
Toni Berbece