Skip to main content

Ce vom lua cu noi pe lumea cealaltă…

Nu vom lua cu noi nici măcar un fir de ață și totuși ne dăm de ceasul morții pentru tone de cărămizi, kg de aur, conturi in bănci și lucruri pieritoare. Ne ignorăm șotiile/soții pentru o mărire de salariu, fugim fără familii pe plaiuri străine pentru haine și paturi mai bune, dar când ne cresc copiii si când ne îmbătrânesc partenerii ne dăm seama că am pierdut ce aveam mai scump pentru “gunoaie” ce păreau comori, dar care acum sunt vechi si nu tin de cald la suflet. Casele se strică, mașinile se devalorizează, banii se duc și ei, dar valoarea familiei nu dispare niciodată. În Cer nu vom lua zdrențe, dar vom lua cu noi sufletele alor noștri, iar de nu i-am iubit, îngrijit, prețuit și protejat nu vom zbura spre alte zări mai bune, ci vom arde cu gunoaiele pe care le-am prețuit mai mult decât pe cei dragi.

Nu vom lua cu noi nici vise, nici planuri, nici intenții de a face bine, ci doar ce am făcut bine. Aud oameni care spun: “Am vrut să fac bine, am vrut să mă împac cu soția/soțul, am vrut să renunț la vicii și să fiu un om mai bun, am vrut să mă apuc să citesc Biblia pentru a fi un om curat, am vrut să mă rog si să cer ajutor să scap de omul din mine care m-a distrus…” Dar niciodată n-au făcut-o. În Cer, la Judecată, nu vom putea să ne scuzăm spunând “ că am vrut”, ci doar dacă am făcut binele vom putea ține capul sus.

Nu vom lua cu noi în Cer nimic de pe pământ, nici hainele de pe noi, pentru că vom primi altele, nu vom lua cu noi nici carduri bancare, nu vom lua cu noi mașinile pe care le conducem, nu vom lua cu noi nimic din lucrurile pentru care ne consumam 99% sau chiar 100%, ci Biblia ne spune: “Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu (Matei 5:8)!” Iar în alt loc spune: “Ferice de cel cu fărădelegea iertată și de cel cu păcatul acoperit! Ferice de omul căruia nu-i ţine în seamă Domnul nelegiuirea și în duhul căruia nu este viclenie! Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu și nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: „Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” Și Tu ai iertat vina păcatului meu” (Psalmul 32:1-5). Așadar, în Cer vei putea lua doar un suflet murdar de păcate si care va fi aruncat în iazul de foc pentru vesnicie sau vei putea lua un suflet curat, care va sta cu Hristos si Sfinții o vesnicie. Ce alegi?

Cu prețuire,
Toni Berbece