Skip to main content

Cea mai dură lecție am primit-o ieri…

Tânjim după clipe minunate cu soția sau soțul, dar din pacăte pentru unii după ce este prea târziu, după ce am irosit o tinerețe de iubire si de romantism. Am fost la o doamnă la spital, care din păcate are cancer si îmi spunea că soțul ei a venit plângând la spital să-i ceară iertare pentru toate clipele în care a tratat-o rece și cu indiferență. Ieri in parcul Herăstrău am văzut o scena mult prea dureroasă, un tânăr stătea lângă iubita lui vizibil afectată de cancer, ea era palidă spre vinețiu, tot părul îi căzuse, era foarte slabă si privea in gol luciul apei pe treptele care duceau direct in lac. Amândoi stăteau tăcuți. A fost cea mai dură lecție pentru mine, anume că iubirea se trăiește maxim acum, mâine poate e prea târziu. Mă rog pentru ei, sa învingă cancerul, mă rog pentru tine să profiți la maxim de viață atât cât ți se dă.

Tânjim după avere, uitând că cea mai mare avere sunt brațele soțului sau ale soției, că banii nu te pot încălzi noaptea în pat, când ai nevoie de o îmbrățișare. Ca soție nu-ți poți băga picioarele în teancuri de bani, dar le poți băga sub trupul cald al soțului tău, care îți da cu bucurie din caldura si iubirea sa (în unele cupluri e si invers). Banii nu vorbesc, dar si câteva fraze schimbate cu cel drag îți liniștesc sufletul. Banii nu te sărută, nu te țin de mână, nu te sună, deci caută bogăția iubirii înainte de orice altă bogăție.

Dacă ai toate acestea ești “miliardar”, pentru că unii au miliarde, dar nu au luxul tău, pentru că așa cum spune Biblia, iubirea care nu poate fi stinsă de apele cele mari și care e mai tare decât moartea nu se cumpără. O femeie ușuratică poți cumpăra oricând, dar o soție iubitoare si credincioasă niciodată. În fața morții, când ea va veni ca după orice om, n-as vrea să mă cuprindă remușcarea, ci recunoștința că am iubit nebunește cea mai frumoasă ființă de pe pământ.

Cu prețuire,
Toni Berbece