Skip to main content

Cel mai periculos virus poate fi chiar acum în noi…

Cel mai periculos virus este acela care ne dezbină, este acela care ne face să ne uităm cu silă unii la alții din cauza culorii pielii, din cauza religiei, din cauza unui medicament sau din cauza încredințărilor. Cel mai periculos virus nu este cel care ne ia respirația, ci cel care ne ia iubirea. Aud tot mai des: “Bine c-au murit că erau un pericol “neinserații” ăștia!” Atunci îmi dau seama că unii trăiesc având în ei un virus al urii, timp în care alții mor de unul mai puțin periculos. Poate că unii au murit de vreun virus, dar au avut totuși sufletul salvat de Hristos, însă a trăi cu virusul urii și al disprețului în tine e cel mai periculos lucru.

Cel mai periculos virus este cel al neiertării, să știi că bântuie moartea pe lângă tine, să știi că ai tăi sunt bolnavi si că pot muri oricând si totuși să nu le dai un telefon pentru a te împăca cu ei înseamnă că virusul morții deja te-a infectat. Ție încă să-ți pese de casa aceea împărțită nedrept, de terenul acela luat de fratele tău, de banii aceia pe care mama i-a dat doar surorii tale, tie să-ți pese că vecinul ți-a furat locul de parcare și să nu-l saluți în timp ce moartea ne poate trimite oricând pe fiecare la Judecată asta e adevarata boală.

Cel mai periculos virus, așadar, este cel care ne fură iubirea, compasiunea, care ne face să furăm din miliardele țării în timp ce oameni mor în spitale că nu au paturi, tuburi de oxigen sau medicamente esențiale, tu să faci pomeni electorale în timp ce oamenii bolnavi de cancer aproape că sunt eradicați din țara asta. Cel mai mare virus e în noi și are mai multe denumiri pe care vi le înșirui: corupția, lăcomia, ura, neiertarea, vorba rea, ochiul rău, invidia, necredința, mânia, etc… De virusul acesta te vindecă doar credința în Hristos, care poate înnoi inima ta. A muri fără aer nu-i păcat, dar a muri fără iubire e cel mai mare păcat!

Cu prețuire,
Toni Berbece
Text: Exod 23:25-26