Skip to main content

Nu uita…

Nu uita că Hristos a putut să doarmă în timpul unei furtuni, pentru că liniștea nu e dată de ce e în afară, ci de ce e în interiorul tău. Când Îl ai pe Dumnezeu, faci din furtunile vieții pernă pentru un somn liniștit în brațele Mântuitorului Tău, iar din valuri faci hamac în care te legeni liniștit, pentru că știi că nimic nu te poate vătăma când Hristos a scris viață. Le povesteam ieri oamenilor la slujbă că Isus a potolit mii de miliarde de molecule care formau Marea Galileii, oare nu poate potoli și o mână de molecule de celule de cancer sau de orice altă boală sau virus? Oare Hristosul care le-a vorbit milioanelor de tone de apă și s-au potolit, nu poate vorbi unui creier de câteva sute de grame care-ți face probleme să se potolească? Totul stă în credință!

Nu uita că Petru a dormit între soldații care-l păzeau legat cu cătușe și care-l supravegheau pentru următoarea decapitare pe care Irod o plănuise. Nu si-a smuls nici parul, nici hainele, nu a jelit, nu a cerut somnifere, n-a intrat în depresie, ci a adormit pentru că a învățat liniștea de la Hristos care l-a învățat să meargă pe ape. În liniștea sufletului tău se vede dacă ai fost si ești cu Hristos sau nu.

Nu uita că Pavel si Sila au cântat în miez de noapte cântări de laudă, deși aveau picioarele în butuci și au fost arestați pentru că mergeau la Biserică și eliberau oameni de sub puterea celui rău. Alții ar fi clacat, ar fi cedat nervos, ar fi renunțat la un Dumnezeu care permite așa ceva. Dar ei si-au înecat întrebările, îngrijorările si temerile în cântări de laudă, când gândurile de îngrijorare îți vorbesc așa de tare încât devin o obsesie, dă muzica sufletului la maxim si laudă-L pe Hristos. Doar așa poți înăbuși vocile îngrijorării, care-s obraznice si persistente. Lauda te scutește de o minte obosită și chinuită de gânduri nimicitoare. Cei cu inima curată să laude pe Domnul!

Cu prețuire,
Toni Berbece