Skip to main content

Cele mai prețioase lucruri sunt gratis…

Îmbrățișarea este gratis, e dovedit științific că o îmbrățișare pe zi degajează în creierele noastre o mulțime de hormoni ai fericirii, o îmbrățișare înseamnă sănătate fizică și psihică. Ea e gratis, dar cine o folosește pe cât de des ar trebui? Preferăm să tratăm cu medicamente decât cu îmbrățișări.

Zâmbetul este gratis, un zâmbet aduce liniște, prietenie, aduce vorba bună, aduce pace și încredere. E gratis să zâmbești, detensionează orice atmosferă încărcată. Dar cât de des o facem? E știut că a zâmbi ne ferește de riduri pentru că pentru a zâmbi folosești doar câțiva mușchi ai feței pe când pentru a te încruntă aproape pe toți. Un om încruntat e un om urât și la chip și la suflet, iar cel care zâmbește e un om frumos și la chip și la suflet.

Râsul este gratis, râsul însemnând sănătate, câteva minunate de râs descarcă creierul de tot stresul acumulat în câteva zile. Râsul este de fapt poarta prin care iese “gunoiul”, reziduurile frământărilor noastre. Râzi! E gratis, e sănătos și este chiar creștinește.

Vorba bună este gratis, Biblia spune despre ea că îl ridică pe cel care este neliniștit în inima lui, ne mai spune că prin rodul gurii sănătoase ne hrănim chiar și trupul cu bine. Așadar, a vorbi bine este gratis, dar foarte scump și prețios pentru tine și pentru alții. Dacă am vorbi frumos unii cu alții nu ar mai exista divorțuri, nu ar mai exista dușmănii, nu ar mai exista violență, nu ar mai exista atâta depresie și atât de multe cabinete de psihologie.

Folosiți-vă la maxim de bogăția dăruită gratis de Dumnezeu nouă tuturor.

Cu prețuire,

Toni Berbece