Skip to main content

Chiar nu-i momentul

Nu-i momentul pentru declarații răutăcioase. Un medic canadian a postat pe rețelele de socializare că nu va plânge la moartea celor “neinserați”, din păcate a murit la scurt timp după a doua doză. Acest lucru ne spune că nu-i momentul pentru declarații răutăcioase, nu-i momentul pentru a crede că ești superior înaintea morții în aceste vremuri. Singurul strigăt potrivit dinaintea morții este să ne pregătim să-L întâlnim pe Marele Judecător, pentru că nimeni nu e sigur pe viața lui, fie injectat, fie neinjectat, moartea trece printre noi și nu ia pe rând, ci pe sărite. Așadar, lasă răutatea pentru că nimic nu-ți asigură eternitatea decât Hristos!

Nu-i momentul pentru a ne face planuri pe pământ dacă nu ne-am făcut mai întâi pentru Cer. Am văzut cu toții cum domnul Mâțu Stoian avea planuri mari pentru viitor, însă s-a stins tragic, deși după unii o mai putea duce vreo 20 de ani. S-a asigurat printre primii că va sta departe de boală, dar n-a fost după el. Avea bani să se trateze la cele mai scumpe clinici, putea cumpăra oxigen si medicamente din cele mai bune. Dar moartea ne dă adesea planurile peste cap prea repede, ne rămân doar planurile făcute pentru Cer. Tu te-ai gândit la veșnicia ta? Acum scriu din aeroport, iar pentru a mă întoarce acasă am făcut un test antigen, mă gândeam că la poarta Cerului tot un test se cere, este testul prin care se detectează dacă prin tine curge sângele curat a lui Hristos, pentru că Pavel ne spunea: să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite și curăţite de un cuget rău și cu trupul spălat cu o apă curată (Evrei 10:22).

Nu-i momentul să mai cauți aici pacea și fericirea. Lațul s-a strâns în jurul grumazului locuitorilor pământului tot mai mult, se va ridica tot mai mult bucuria de pe pământ, vom vedea bogații lumii tot mai deprimați si lipsiți de sens, vom vedea săracii lumii căutându-L tot mai mult pe Hristos, singura nădejde. Nu se va mai găsi bucurie pe pământ decât prin Hristos, în rest nu vei mai vedea fericire la tot pasul, nici plăceri care să ii facă pe oameni să uite de Dumnezeu și de puritate. Se vor întreba oamenii unde le-a zburat fericirea lor, însă și acesta va fi un semn și o ultimă chemare la Cer. Doar cuvintele lui Hristos vor mai aduce bucurie după cum a spus: “V‑am spus aceste lucruri pentru ca bucuria Mea să fie în voi, iar bucuria voastră să fie deplină (Ioan 15:11).

Cu prețuire,
Toni Berbece