Skip to main content

Nu vă lăsați copiii pe pilot automat

Nu vă lăsați copiii să aleagă singuri la ce se uită pe internet, la televizor și oriunde privesc în lumea aceasta. Diavolul a plasat gunoaie si otravă peste tot pe unde privesc mai mult decât am avut noi și ne putem imagina că poate exista. Eu de exemplu nu aveam internet când eram copil, nici telefon cu acces nelimitat la orice, pornografia era răspândită pe vremea mea prin reviste, îmi aduc aminte că am dat foc la una pe care o primisem de la prieteni, însă copiii noștri au acces la tot ce e mai stricat în lumea asta doar cu o apăsare de buton. Ei trebuie protejați, timpul lor pe internet trebuie limitat, telefoanele trebuie să le fie date cât mai târziu în viață și luate noaptea pentru a nu le fi ispită. Așadar, fără acces permanent la calculator, fără televizor în cameră, încurajați-i să citească Biblia și materiale educaționale. Altfel am abandonat o întreagă generație în mizerie!

Nu vă lăsați copiii să vorbească și să asculte ce vor, ei trebuie îndrumați spre cuvinte frumoase, elevate, respectuoase, iar ei vor vorbi ce vor auzi. Din păcate mulți copii din ziua de azi sunt educați de melodiile de pe YouTube, fetițe și băieți de doar 3-4 ani cântă piese cu tentă sexuală, despre îndrăgostiri și trădări în dragoste, despre blesteme și injurii aduse celor infideli. Oare nu suntem călăii copiilor noștri când le permitem să jignească, să vorbească răstit, să nu folosească cuvinte precum “te rog” și “mulțumesc”? Oare nu permitem schilodirea sufletelor lor atunci când facem din YouTube, internet și jocuri pe calculator școală pentru sufletele lor, când știm bine că Diavolul este creatorul principal al materialele dedicate copiilor de azi?

Nu lăsați copiii să adoarmă fără a nu rosti o rugăciune, astfel le veți încredința cea mai mare armă contra răului, nu lăsați să treacă o zi peste copiii voștri fără a nu citi din Scriptură, astfel le veți dărui cea mai puternică lumină pe cărarea vieții, lumină care călăuzește spre Rai, nu spre Iad. Nu vă lăsați copiii acasă când voi mergeți la Biserică, luându-i cu voi le veți oferi cel mai bun anturaj al vieții și vor găsi cele mai bune modele vrednice de urmat, când vor da de necaz nu vor dispera și nu-si vor pierde mințile, ci vor găsi un refugiu în Cetatea de Scăpare a lui Dumnezeu. Copiii sănătoși se roagă, citesc din Biblie și merg la Biserică, această disciplină sfântă va binecuvânta tot ce fac și tot ce fac va fi făcut cu mult bun simț si caracter. Tu ești responsabil pentru copilul tău, deci înainte de a-i ura “La mulți ani!” și de a-i lua un cadou, gândește-te dacă tu ca părinte îi ești dușman sau prieten prin felul în care îl crești!

“Nebunia este lipită de inima copilului, dar nuiaua certării o va dezlipi de el.” – Proverbe 22:15

La mulți ani, pentru toți copilașii!
Cu prețuire,
Toni Berbece