Skip to main content

Covidul – sau boala care profită de slăbiciunile trupești…

Tot mai des ni se spune că acest Covid profită la maxim de orice slăbiciune a trupului, de orice altă boală, de o obezitate și de o inimă slăbită de grăsimea în care este “îmbrăcată”, de plămânii arși de tutun, de sistemul imunitar scăzut, chiar de un corp slăbit de consumul de alcool, boala aceasta profită chiar și de frica și de panica omului. Sunt pacienți care au acumulat atacurile de panică la gândul că nu pot respira cu o deficienta respiratorie dată de Covid și și-au amplificat starea de rău. Deci este o boală “păcătoasă” tare care profită de slăbiciunile noastre trupești. Așadar, atenție la stilul de viață, asigurați-vă că vă faceți partea și că trăiți responsabil. Nu uitați că și trupurile noastre sunt Temple ale Duhului Sfânt.

Dar nimeni nu moare până nu este chemat acasă, nimeni nu moare ca la o ruletă rusească în care moartea ia pe cine vrea ea, ci fiecare murim când Dumnezeu ne cheamă, ori pentru slavă, ori pentru pedeapsa veșnică. Un crestin autentic va spune mereu în fața morții: “Căci pentru mine a trăi este Cristos, iar a muri este un câştig. Dar dacă trebuie să mai trăiesc în trup, aceasta înseamnă o lucrare roditoare pentru mine şi nu ştiu ce să aleg. Sunt strâns din două părţi: doresc mult să părăsesc această viaţă şi să fiu împreună cu Cristos, pentru că este mult mai bine, însă pentru voi este mai bine să rămân în trup (Filipeni 1:21-24).”

Ca acest Covid acționează și Diavolul, el profită la maxim de orice slăbiciune de-a noastră, de aceea Biblia ne spune să nu dăm prilej Diavolului, el face dintr-o ceartă motiv de ură și de divorț, el face dintre-o mânie o faptă de ucidere și de distrugere pe viață, el profită de o frică și o amplifică făcându-ne să trăim în teroare dacă-i permitem, el profită de o traumă și ne aduce depresie. De aceea antidotul este mereu încrederea în Hristos, care a venit cum zice Apostolul Ioan: “Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului (1 Ioan 3:18).

Cu încredere în Hristos poți distruge și bolile fizice, cât și pe cele spirituale. Prin rănile lui am fost și suntem vindecați!

Cu prețuire,
Toni Berbece