Skip to main content

Crede în pofida imposibilului…

Crede ca Moise că mai este un drum chiar și acolo unde nimeni nu mai vede cale de ieșire, Dumnezeu a făcut “autostradă” prin mare pentru poporul Său, el va face și pentru tine drum acolo unde toți îți spun că nu se mai poate înainta. Poate că în relația cu soțul/soția ai ajuns într-un punct în care nu mai vezi continuitate, întinde toiagul credinței și al rugăciunii și fă drum pentru familia ta, ca relația să ducă până în veșnicii.

Crede ca Iair, când medicii dau cel mai crunt diagnostic și rostesc cuvântul “moarte”, tu aleargă la ultima instanță a vieții, la Isus care poate porunci oricărui duh să se întoarcă în trupul din care a ieșit. Iair a lăsat medicii, bocitorii, familia deznădăjduită și a alergat la Cel care poate și azi să întoarcă din morți.

Crede ca femeia sirofeniciană, când medicii pun diagnostic crunt peste mintea copilului tău, când medicii scriu pe fișă cuvinte grele, ce par o corvoadă de-o viață, tu aleargă la Isus, care a limpezit mintea copilului aruncat de draci ba în apă, ba în foc. El a limpezit mintea celui care locuia în morminte, care rupea cătușe și care se tăia cu pietre. Oare nu poate limpezi și mintea celor pentru care te rogi?

Crede ca Isus, că într-un Petru mai este un strop de încredere care poate încolți iar, chiar dacă a trădat, că oamenii mai pot fi iertați chiar dacă L-au răstignit pe Fiul lui Dumnezeu, crede că Ioan mai poate fi Apostolul Iubirii chiar dacă și-a părăsit Domnul și a fugit pentru a-și salva viața, crede că într-un vameș mai poți găsi corectitudine și că într-un fariseu mai poți găsi sinceritate. Crezând și iubind îi faci pe oameni să-și dorească schimbarea.

Cu prețuire,
Toni Berbece