Skip to main content

De ce trebuie să sărbătorim Nașterea Domnului

Știu că ziua de 25 Decembrie nu este exact ziua Nașterii lui Hristos, dar mai știu ca si Magii au ajuns cu o întârziere destul de mare sa-L sărbătorească pe Hristos, n-au ajuns fix in ziua nașterii lui si totuși s-au închinat cu mare bucurie ca Regelui Suprem si i-au adus daruri. Maria si Iosif nu i-au dat afara supărați ca au ajuns prea târziu sau in altă zi, ci oricum om care-L sărbătorește pe Hristos e primit cu bucurie. Nu va supărați când Hristos e sărbătorit pe 25 Decembrie sau in alta zi, ci supărați-vă si plângeți când Hristos nu mai e sărbătorit.

Știu ca ziua de 25 Decembrie este ziua in care romanii sărbătoreau zeul lor suprem, zeul soarelui, era ziua cea mai importanta a unui dumnezeu fals in care romanii aduceau inchinare unui astru ceresc si nu Creatorului. Însă primii creștini au fost dați la lei, arși pe rug si tăiați cu fierăstraie pentru că au luptat să anuleze aceasta sărbătoare față de un Dumnezeu fals si să-i facă pe oameni să I se închine singurului Dumnezeu adevărat. Îmi vine sa urlu când îl văd pe “Xulescu”, care din vârful patului ne boscorodească că de ce Îl serbăm pe Hristos. Oameni buni, dacă nu-L mai sărbătorim pe Hristos pe 25 Decembrie sau in orice alta zi, acel loc nu va rămâne gol, ci Diavolul va pune acolo o sărbătoare in cinstea lui si deja a început să o facă.

Îngerii au cântat la nașterea lui Hristos, pastorii l-au colindat la ieslea săraca din Betleem, Simeon si Ana au venit cu bucurie la pruncul adus in Templu si s-au minunat văzându-l, oare ce mândrie si ce fel de ignoranta este in inima ta astfel încât să zbiere împotriva unei zile in care ai ocazia sa le vorbești tuturor despre cine este Hristos si aproape nimeni să nu-ți întoarcă spatele? Sărbătorește-L pe Hristos, altfel îl vei sărbători pe Diavol si păcatele lui!

Cu prețuire
Toni Berbece