Skip to main content

Creștine, nu-ți schimba Dumnezeul…

Nu te chem la o religie nouă, ci la o relație noua cu Hristos, putini ați descoperit că Hristos e viu si că poți vorbi cu El, că-ți poate chiar raspunde si că se poate implica direct în viața ta. Mulți credeți că Isus este un personaj antic, ca e un simbol pus pe o cruce, că e ceva rece si sobru, însă putini ați descoperit învățăturile Lui atât de vii si puternice, putini ați îndrăznit să-I adresați o rugăciune directă si să vorbiți personal cu El. La această relație te chem, iar ca idee să știi că nicio religie falsă nu te va chema să-L accepți pe Hristos ca Salvator si să trăiești după Învățăturile Sale, pentru că orice demon de învățătură falsă urăște acest adevăr.

Nu te chem la o alta Biserică, ci la singura Biserică a lui Hristos. Aș vrea să știi că Hristos își cunoaște poporul Său din orice organizație religioasă creștină. Poate v-a mințit cineva din spirit de monopolizare a Bisericii (uneori pentru a escroca de bani tocmai Biserica) faptul că o singura etichetă religioasă va mosteni Cerul, însă este total fals. În Cer vor ajunge toți cei ce trăiesc cu evlavie în Hristos, care trăiesc toate Scripturile si care nu se încurcă cu păcatele vieții. După cum spune Scriptura: “Totuși temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, având pecetea aceasta: „Domnul cunoaște pe cei ce sunt ai Lui” și „Oricine rostește Numele Domnului să se depărteze de fărădelege (2 Timotei 2:19)!”

Nu te chem să faci un alt botez, ci te chem să faci singurul botez adevărat. Dacă ești sincer cu tine si deschizi Biblia la Evanghelii, vei vedea chiar de la început tot ce trebuie să știi despre botezul real, adică Cel făcut de Hristos si pe care L-a dat exemplu, anume un botez făcut la vârsta la care poți fi conștient si poți să alegi pocăința, adică nu o “sectă” ci un mod de viata. După cum a dat porunca chiar Hristos: “Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului, şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin (Matei 28:19-20).”

Așadar, nu te chem la o religie nouă, la o Biserică nouă sau la un botez nou, ci te chem la cele reale pe care le găsești in Scriptură. Dă o șansă veșniciei tale si caută Adevarul în Scriptură. Îți ia câteva zeci de minute să citești măcar cele 4 Evanghelii, acolo vei găsi calea spre Dumnezeu si spre Adevăr. Nu te poți rătăci dacă citești cu credința si sinceritate Scripturile.

Cu prețuire,
Toni Berbece