Skip to main content

Creștini pe dos…

Sunt un soi de creștini care atunci când le povestești de vreo minune, de vreo vindecare, de vreo slujbă de vindecare ei îți arată în Biblie că Elisei a murit de o boala, că Pavel avea probleme cu ochii si un țepuș în carne și că Timotei suferea și el de probleme la stomac. Eu înțeleg că noi copiii Domnului mai si suferim de anumite boli sau neputințe, însă sunt momente în care Dumnezeu vrea să-si arate slava prin Numele Iubit al Fiului Sau Hristos si vindecă oameni exact ca in Faptele Apostolilor, chiar si prin batiste si șorturi precum Pavel sau prin simpla trecere a umbrei, precum Petru. Iar în astfel de situații nu e propice să vorbești despre neputințe. Lasă-L pe Dumnezeu să vindece după voia Sa, căci o slujbă a lui Hristos si a Bisericii Sale a rămas si vindecarea, ca semn că putem fi duși în locul unde lacrimile, bolii si alte suferinței nu vor mai fi.

Sunt un soi de creștini care atunci când le povestești de o binecuvântate financiară, când pui o poza dintr-o vacanță sau când se observă că ai o haină mai bună (ca haina Domnului Hristos fără cusătură pentru care au jucat la zaruri romanii) imediat îți vorbesc de sărăcia lui Ioan Botezătorul, care se îmbrăca în haine de păr de cămilă și mânca lăcuste cu miere. Imediat vin cu “Evanghelia Sărăciei”, când Biblia spune clar prin Apostolul Pavel: “Știu să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă. Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. Dar bine aţi făcut că aţi luat parte la strâmtorarea mea” (Filipeni 4:12-14). Așadar, sunt momente de sărăcie si momente de belșug, în toate trebuie să știm sa trăim spre slava lui Hristos!

Sunt unii creștini pe dos, care atunci când te bucuri îți vorbesc de lacrimi si tristețe, iar când plângi îți vorbesc de bucurie, când Biblia ne spune atât de înțelept să plângem cu cei ce plâng si să radem cu cei ce râd. Când cânți cântări de laudă te acuză că ești “rocker”, iar când cânți de jale că ești prea posac. Creștinismul este hărțuit de oameni care n-au Duhul Sfânt si care nu pot fi în unitate cu Trupul lui Hristos, aceste “celule” nemulțumitoare, hulitoare, răutăcioase, sunt celulele care formează tumori ce dau în metastază si în cele din urmă vor să infecteze tot trupul lui Hristos. Biblia ne cheamă la înțelepciune și la unitate, nu la scandal si ceartă.

“Dar, dacă vă muşcaţi şi vă mâncaţi unii pe alţii, luaţi seama să nu fiţi nimiciţi unii de alţii.” Galateni 5:15

Cu prețuire pentru Trupul lui Hristos,
Toni Berbece