Skip to main content

Cum să-i ajutăm pe cei munciți rău de un drac…

La Hristos a venit o femeie a cărei fetiță era “muncită rău de un drac” (Matei 15:22). Chiar așa s-a exprimat acea femeie cu privire la comportamentul fetiței. Cum de un copilaș era muncit de un demon? Trebuie să înțelegem că această femeie a venit din zona sirofeniciană, o zonă păgână plină de zei falși, de închinare prin păcate sexuale, o zonă a depravării morale, o zonă în care oamenii erau din cale afară de vicleni, răi și lipsiți de Dumnezeu. Iar când o societate nu-L are pe Dumnezeu până și copiii ajung victime ale demonilor, cum bine vedem și astăzi. Și la evrei existau copii demonizați, dar tot din cauza depărtări lor de protecția lui Dumnezeu.

Poți fi muncit de exemplu de un drac de violență, care te facem un om indezirabil, din cauza violenței poți să-ți pierzi capacitatea de a întemeia o familie, poți sa-ți pierzi libertatea și să faci ani grei de închisoare. Îmi plimbam cățelul într-o seară când din scara blocului a coborât o femeie disperată, o bătuse băiatul ei de 17 ani, îi cerea bani de droguri. Deci era muncit tare de cel puțin doi draci, cel de dependență de droguri și de cel de violență. Această femeie cerea ajutorul pentru fiul ei oricui îi ieșea în cale, dar nimeni nu o putea ajuta, decât Hristos. Însă câți știu astăzi că Hristos eliberează de demoni?

Unii zic că departe de credință și de Dumnezeu sunt liberi, dar de fapt îi așteaptă o sumedenie de demoni pentru a-i munci rău, pentru a-i face sclavii poftelor, ai curviilor și ai patimilor sexuale, ai jocurilor de noroc, ai alcoolul și drogurilor, ai mâiniilor și urii, ai lăcomiei și ai zgârceniei, ai bârfei și ai denigrării. Dracii nu te lasă în pace, ei te muncesc greu dacă intri pe mâna lor prin păcat. Fără Hristos nu există fericire, ci o viață de chinuială. Ce alegi?

Cum femeia sirofeniciană a îndrăznit la Hristos, la fel trebuie să îndrăznești și tu, ai în familia ta oameni munciți rău de demoni? Adu-i înaintea lui Hristos prin post și rugăciune și vor fi eliberați. Unește-te cu oameni ai credinței pentru a-I cere lui Hristos eliberarea lor.

„Mulţimea, de asemenea, alerga la Ierusalim, din cetăţile vecine, şi aducea pe cei bolnavi şi pe cei chinuiţi de duhuri necurate: şi toţi se vindecau.” Fapte 5:16

Cu prețuire,
Toni Berbece