Skip to main content

Cum să recunoști adevărații “sectanți”…

Un sectant nu-ți va pune Biblia în brațe ca să o citești, ci îți va spune că nu-i pentru tine să o înțelegi, când de fapt Hristos a spus clar că ne rătăcim pentru că nu știm Scripturile. Un sectant îți va prezenta adevărul parțial, doar ce-i convine lui, va scoate pasaje din Scriptură si va cita doar ce-i gâdilă lui urechile, de aceea fugi de Biserica aceia care nu te cheamă la citirea Scripturii, împlinirea ei și la propovăduirea zilnică a lui Hristos si altora.

Un sectant nu-ți va vorbi despre Hristos ca singura cale și singurul care poate mântui, ci îți va vorbi de căi omenești de mântuire, de zile, mâncăruri și metode de dobândire a mântuirii doar dacă le ții pe acestea. Pentru un sectant e mai importantă datina decât pocăința, tradiția și obiceiurile decât a trăi neprihănirea lui Hristos. Un sectant te va trimite să te închini la oameni și nu la Hristos, îți va spune că Sfinții te pot asculta și că pot pune o “pilă” la Tatăl, când aceștia nu au spus acest lucru niciodată, iar Biblia ne spune că singurul Mijlocitor între om si Dumnezeu este Hristos. Însuși Hristos a spus că tot ce vom cere trebuie să cerem doar în Numele lui, tocmai pentru a ne putea feri de piste false și de mântuitori sau salvatori falși.

Un sectant te va pune să te închini la lemne, cadavre, oameni, dar niciodată nu îți va spune despre Vestea Bună că Hristos este viu și că dacă crezi din toată inima în El și te lași de păcate prin puterea Lui vei fi mântuit. Un sectant îți va prezenta credința ca un pachet de servicii pentru pământ, dar te va lăsa să trăiești în curvii, furturi, minciuni, destrăbălări, beții și alte vicii, pierzându-ți astfel sufletul. Un sectant va fuma cu tine, va bea cu tine, va înjura si va drăcui cu tine, va flirta cu tine poftindu-ți trupul în timp ce îți va vorbi de credința în Dumnezeu, ca un lup care-i vorbește oii de siguranța pădurii și de prostia de a sta sub protectia staulului și a Bunului Păstor. De fapt, realitatea este că sectanții au o credință doar pe buze, doar cu numele, in timp ce viețile lor sunt ale Diavolului, prin păcatele pe care le comit fără număr și fără remușcări. Sectanții au ambiția de a fi numiți creștini deși sunt păgâni. Ești un creștin autentic sau unul care se pretinde deși nu e?

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece