Skip to main content

De ce creștin…

De ce mergem la Biserică? Pentru a nu merge la bordeluri să ne înșelăm partenerii, pentru a nu merge in birturi să ne bem banii și ficatul, pentru a nu merge la păcănele să ne jucăm casele, pentru a nu merge în locuri unde Diavolul pune stăpânire pe trup si suflet, pentru că cine nu merge la Biserică când e slujbă, nu stă cuminte acasă, ci întotdeauna Diavolului îi dă de lucru să se distrugă prin ceva.

De ce lăudăm pe Dumnezeu? Ca să nu ne lăudam pe noi înaintea oamenilor devenind astfel din cale afara de mândri, aroganți, egoiști si distructivi cu semenii, cine nu laudă pe Dumnezeu cu cântări de laudă devine un om iubitor de sine, care calcă pe cadavre pentru propriul bine. Când poporul evreu a încetat să laude pe Domnul, a lăudat dumnezeii străini care l-a dus spre a-si ucide pruncii si a-si abandona partenerii, pentru că cine nu-i cânta laude lui Dumnezeu, nu tace, ci cântă în cor cu lumea mizeriile păcatului.

De ce citim Biblia? Pentru că dacă nu citim Biblia, care ne modelează mintea prin sfințenie, vom citi toate nimicurile și răutățile lumii, care ne vor modela inima spre păcat. Cine nu își spală ochii in Scripturi îi va murdări în mocirla poftelor lumești, care pătrund până în suflet și ne schimonosesc. De ce Dumnezeu? Pentru că varianta a doua, pe care nu o poate evita nimeni care-L respinge pe Dumnezeu, este Diavolul, iar Diavolul n-are milă, trage cu coada lui spre Iad tot ce prinde. Tu pe cine ai ales? Pentru că neutru nu poți fi, sigur ai unul dintre cei doi stăpâni.

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece