Skip to main content

Cum sa-ți ții bărbatul fericit lângă tine…

Nu-l respinge cu vorbe jignitoare, apropie-l cu vorbe pline de respect. Dacă vei avea o atitudine plină de respect vei avea lângă tine un rege, dacă-l vei hrăni pe soțul tău cu jigniri, cu insulte și cu desconsiderări vei avea lângă tine un om rece, morocănos, insensibil și blocat în interiorul lui ca într-o temniță. Sunt mulți bărbați care își protejează inimile lor înaintea soțiilor ca înaintea unor torționari emoționali. Ai grijă să-i deschizi inima soțului către tine cu vorbe pline de apreciere, cum soarele deschide petalele trandafirului pentru a da miros și frumusețe. Biblia ne spune că o femeie cicălitoare e mai greu de suportat decât un deșert, ai grijă sa fii o câmpie binecuvântată și nu un deșert pârjolitor.(Proverbe 21:19).

Nu-l respinge cu supărările tale, nu-l pedepsi când ești supărată, femeia este un vas sensibil, știm asta, dar nu fă din bărbatul tău o țintă asupra căruia să refulezi toată viața. O femeie creștină intră în cămăruța de rugăciune împovărată și iese de acolo liberă și gata să fie o binecuvântare pentru casa ei. Fii femeia din Proverbe 31, despre care bărbatul spune: “Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.” Ana când a fost frustrată din cauza faptului că nu avea un copil nu și-a nenorocit soțul, descărcându-se asupra lui, ci a stat în rugăciune până când preotul Eli a remarcat stăruința ei, efectiv n-a plecat dinaintea Domnului deși își consumase toate cuvintele. Învață să-ți consumi cuvintele frustrate și nemulțumirile înaintea Domnului, iar pentru oameni să ai doar cuvinte bune.

Nu-i respinge nevoia de a fi iubit, Biblia îi spune bărbatului: “Izvorul tău să fie binecuvântat și bucură-te de nevasta tinereţii tale! Cerboaică iubită, căprioară plăcută: fii îmbătat tot timpul de drăgălășiile ei, fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei (Proverbe 5:18-19)!” Dar dacă Diavolul i-a furat pasiunea soției pentru el, cu cine să se mai desfete? Multe familii sunt distruse de Diavolul prin simplul fapt că le-a furat iubirea aceea pasională, romantismul, atenția fizică. Tu ca femeie, fii mereu atentă să nu-ți pierzi interesul și disponibilitatea față de propriul soț. Ia ca model acest verset. Biblia o numește pe femeie “cerboaică plăcută”, tu ce ești pentru soțul tău? O cerboaică plăcută sau un “arici țepos”?

Cu prețuire,
Toni Berbece