Skip to main content

“Dacă am căzut in păcat, mă mai primește Hristos?”

Cea mai des primită întrebare este aceasta. Dacă mai există iertare pentru oamenii care au căzut în păcat din cauza nevegherii. Eu iau Biblia și le răspund prin ea. Să ne uităm la un Petru, care a fost reprimit după ce s-a lepădat de trei ori de Hristos din cauza fricii de moarte, dar apoi a fost umplut cu Duhul Sfânt și chiar a murit pentru Domnul Lui, să ne uităm la un Samson, care având ochii scoși din cauza păcatului și a căderii pe mâna dușmanului, totuși a fost ascultat de Dumnezeu și i-a oferit o ultimă biruință asupra filistenilor și cea mai puternică.

Să ne uităm la David, care continuă să scrie Psalmi de căință după ce a căzut în păcat cu Batșeba, iar pocăința lui le insuflă celor căzuți și astăzi dorul după casă, asta după aproape 3000 de ani. Dumnezeu i-a permis să scrie și să compună în continuare cântece care azi sunt citite și “reînviate” prin melodii noi an de an. Deși David a plătit pentru păcatul lui, a rămas un preaiubit și om după inima lui Dumnezeu, pentru că a primit mesajul de căință de la profetul Natan.

Așadar, riscul nu este ca Dumnezeu să nu te mai ierte și să nu te mai vrea, ci riscul este ca tu să-ți îmietrești inima și să nu mai vii acasă crezând că nu mai ești iubit. Avem un Fiu Risipitor, care vine de la porcii lumii acesteia și primește cinstea de altă dată, este reabilitat complet și pus la masă unde este servit cu mare bucurie. Vrei să rămâi la păcatele mizerabile ale lumii crezând că Dumnezeu nu te mai iartă sau vrei să vii acasa, unde vei fi spălat, curățit și repus pe traiectoria destinului tău minunat? Hai acasă, atât timp cât respiri și simțit remușcarea, înseamnă că mai ai har!

Cu prețuire,
Toni Berbece