Skip to main content

“Dar ea e la fel ca tine?”

Eram la o discuție despre Hristos cu cei de la care îmi iau cafeaua aproape in fiecare dimineața și le povesteam ce minunat lucrează Hristos si azi, le povesteam despre puterea Lui de a elibera, de a vindeca, de a reabilita un om distrus de vicii. După o jumătate de ora de discuții despre credință cineva m-a întrebat dacă și soția mea e la fel ca mine. Cumva mi-a dat de înțeles că un adevărat credincios se vede prin mărturia din familie. Cum sunt cei din casa ta? Asta părea să mă întrebe. Fără să ezit i-am răspuns că uneori dă dovadă de mai multă credință decât mine. Li s-a luminat fața auzind acest răspuns, deoarece oamenii au nevoie să vadă familii unite și pline de credință.

Povesteam într-o predică faptul că atunci când te declari o familie credincioasă, vecinii stau cu borcanul pus pe zid si cu urechea pe borcan pentru a asculta ce se aude în casele noastre. La tine în casă ce se aude? Se aud cântece de laudă către Hristos sau certuri și reproșuri? Se aud Psalmi citiți de copiii tăi sau boxele date la maxim cu muzica stricată a lumii, se aud instrumentele cântând spre slava Lui sub degetele copiilor tăi sau tastatura zbârnâind în căutarea de filme, jocuri și alte cele? Se aud rugăciuni fierbinți sau urlete pline de mânie?

Lumea are nevoie să vadă familii credincioase, frumoase, hotărâte în iubirea lui Hristos, pentru că iubirea va fi atât de rară în zilele acestea încât oamenii vor ajunge să se întrebe dacă cu adevărat mai există iubire autentică. Singurul loc în care se va mai găsi iubire și familii longevive, nedistruse de divorțuri și dezbinări, va fi Biserica. De unde îți iei resursele pentru familia ta? Din filme sau din Scripturi? Din emisiunile eșuate ale lumii sau din rugăciune?

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece