Skip to main content

Domnule președinte să ne aduceți si medicamente,

Domnule președinte, am înțeles de la cetățenii români că în Egipt se găsesc în anumite farmacii medicamente care la noi nu “prea” sunt. Am înțeles că turiștii care vin din această țară aduc în gențile lor și câteva folii zdravene de medicamente contra bolii care omoară vreo 500 de romani pe zi. Vă rugăm ca în bagajul de cală să băgați si niște medicamente să ne mai dăm și noi din mână în mână că așa se mai salvează romanul, prin cunoștințe, prin neamuri care au stocul de medicamente făcut de prin alte țări.

Ce să facem, domnule Președinte, dacă la noi s-au blocat doar pe un ser și s-au spălat pe mâini cu el ca Pilat cu Hristos, că gata treaba-i rezolvată. Deși mai aveau mult de muncă si multe de cumpărat pentru spitale, ei au luat în mare serul acesta și ne “ceartă” că de ce nu-l consumăm pe tot. Da, e trist că noi trebuie să sunăm prin țări străine să cerșim medicamente și să alergăm cu ele de la bolnav la bolnav, se zvonește că și cei inserați mai fac boala dar nu știu cât de adevărat este, cică și ei ar mai avea nevoie de medicamente.

Si încă ceva, grăbiți-vă să vă întoarceți că politicienii vor să ne “țină cu dinții la gard” cu un așa zis “pașaport verde”, cică polițiștii nu mai pot aresta infractorii care n-au “pașaport verde”, nici nu știu unde să le facă testele, nici nu știu unde să le deconteze? E jale ce se întâmplă în lipsa dumneavoastră, slavă Domnului că Senatul a respins acest pașaport pentru angajați că altfel ne trezeam cu o mare parte dintre doctori dați afară, grăbiți-vă să veniți ca să nu se voteze în camera Deputaților. Cică Franța a respins pașaportul verde pentru societate, poate îi convingeți să preia modelul, că am înțeles că sunteți fanul modelului francez.

Si încă ceva domnule președinte, avem si o veste bună. Ne-au donat sârbi vreo 6000 de flacoane de anticorpi monoclonali, nu știu dacă știați, dar am zis totuși să vă anunț. Aceste flacoane vor salva vreo 6000 de vieți, mare bine ne-au făcut că uite așa vor scădea numărul morților din zi în zi tot mai mult. Veniți repede, domnule președinte, să ne scoateți din “stările astea de urgență” în care neinserații nu pot intra în magazine că aud un zvon cum că sunt cam goale magazinele si se cam răscoală proprietarii, nu le convine situația, mulți riscă falimentul. Vă las cu bine și vă doresc drum bun în viață!

Cu prețuire,
Toni Berbece