Skip to main content

De ce a venit Mesia…

A venit ca cei săraci să nu fie uitați în lumea noastră. În timp ce poate că noi ne facem cadouri de tot felul, primii la care S-a gândit Hristos au fost cei săraci, spunând: “Duhul Domnului m-a uns să vestesc săracilor Evanghelia (Luca 4:18)”. De aceea Hristos iubește așa mult România, deoarece aici sunt sute de mii de copii care azi n-au deschis niciun cadou, dar le rămâne speranța că dincolo e o lume mai bună, mai darnică cu ei. Iar cei ce se gândesc la acești sărmani împlinesc Legea iubirii lui Hristos.

A venit ca cei păcătoși să aibă soluție de dezlegare a lanțurilor lor, El a venit să distrugă lanțurile alcoolului, ale tutunului, ale curviei, ale drogurilor, ale pornografiei și prostituției, ale videochatului, ale răutății și urii, El a venit să distrugă corupția celor lacomi, să zdrobească colții diavolului, care sfâșie pe cel păcătos, iată ce ne-a spus Apostolul Ioan despre misiunea lui Hristos: “Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului (1 Ioan 3:8).” Îl lași tu să te curețe sau vrei ca Hristos să rămână doar în niște colinde irelevante pentru tine? Te poate aștepta o viață fără vicii, fără robie și fără efectele iadului deja simțite aici pe pământ.

A venit să vindece acolo unde nimeni nu mai are speranță de vindecare, El face și azi minuni cum făcea în Galileea. Mii de femei se ating și azi de poala hainei Lui și sunt vindecate, mii de orbi își capătă vederea și azi, El poruncește și azi bolii să iasă din cei ce-și pun nădejdea în El, cum lepra îi părăsea pe cei ce Îi ieșeau înainte, așa îi părăsește pe mulți cancerul și orice microb al morții care sapă în carne. Aseară am fost cu colindul, iar o familie colindată ne-a cerut să ne rugăm ca să primească și ei un bebeluș. Mi-am dat seama ce speranță este în Hristos și chiar de nu primești mereu ce ai visat, primești pace și nădejdea unei lumi fără suferință și lipsuri.

Pruncul Hristos a venit doar pentru binele nostru, El n-a venit într-un concediu, ci pentru a executa o pedeapsă cu moartea în locul nostru, al tuturor. El a trăit sub condamnare pentru ca noi să nu mai fim condamnați. Doar cei ce-și pun nădejdea în El vor primi har aici și un bilet pentru veșnicia de dincolo. Tu L-ai primit pe Hristos?

Sărbători binecuvântate tuturor!
Cu prețuire pentru Hristos,
Toni Berbece

Pictura de Guido Reni: Iosif și Pruncul Iisus