Skip to main content

De ce fricoșii nu ajung în Rai…

Când îți este frică să mai mergi la Biserică pentru a-ți hrăni sufletul, dar nu îți este frică să stai la coadă la supermarket pentru a-ți hrăni trupul, atunci să nu aștepți Raiul. Când îți este frică sa mergi la Biserică că iei amendă, când știi că primii ucenici mergeau la Templu sub amenințarea sabiei lui Irod, care i-a tăiat capul lui Iacov, să nu te mire că nu ești pe lista celor cu acces la Rai.

Când îți este frică să vorbești împotriva unui “sistem” care din egoism, ignoranță sau corupție devine criminal, când vezi cu ochii, tăi fiind în “sistem”, cum oamenii mor nevinovați si neîngrijiți, și nu vorbești din teama de a-ți pierde “jobul”, vei pierde de fapt Raiul, pentru că dacă fiecare tace, ei se vor îngrășa din nămolul lașității noastre.

Când îți este frică să vorbești împotriva păcatului, care aduce mânia lui Dumnezeu pe pământ, doar pentru a nu fi respins de societate, de familie sau de colegi, înțelege că vei fi respins la porțile Raiului. Pentru că lumea devine ea însăși un Iad prin tăcerea ta față de păcat, acesta a adus întotdeauna nedreptate, suferință și moarte.

Așadar, să nu-ți fie frică deoarece lucrarea Antihristului se va face prin frică și minciună. El va intimida chiar și pe cei aleși și va încerca să le cumpere tăcerea și obediența printr-un loc de muncă, prin carne și pâine prin “libertate” falsă. Dar cine se va lăsa înfricat pentru a-și salva trupul acesta își va pierde sufletul. Creștinul este acel om care nu va tăcea niciodată când îi este furată părtășia cu Dumnezeu și cu frații, când le sunt furate drepturile celor apropiați, pentru că așa au tăcut nemții când evreii erau vânați, așa au tăcut burghezii ruși când țăranii erau măcelăriți, așa au tăcut securiștii pentru favoruri când Ceaușescu aresta toată preoțimea “nesupusă” și pe toți intelectualii “rebeli”, care nu acceptau ca un cizmar demonizat să jefuiască o națiune de drepturi si bunuri. Nu tăcea, nu te lasă înfricat pentru că fricoșii nu ajung în Rai! Nu tăcea când împotriva cugetului tău ești pus să faci lucruri pe care nu dorești să le faci. Ei n-au cuget de aceea vor trece peste el oricând, tu ai dreptul să-ți respecți cugetul, care este ce ai mai sfânt în tine!

Cu prețuire pentru adevărat,

Toni Berbece