Skip to main content

De ce îngăduie Dumnezeu razboaiele…

Mă plimbam prin Paris și deodată îmi sar in ochi doi adolescenți care se giugiuleau, în fața la alte zeci de adolescenți, amândoi cu “volan pe stânga”, dacă mă înțelegeți, erau ca ștecherul cu ștecherul, ca priza cu priza, ca piulița cu piulița, ca să mă înțelegeți si mai bine. Văzându-i mi-au ieșit pe gură cuvintele acestea: “Un război le-ar fi dat resetare din fabrică!” Mă gândeam de ce a îngăduit Dumnezeu războaiele de-a lungul timpului? Tocmai pentru o resetare a minții omului, care se strică de la atâta bine si de la atâta liniște. Exact păcatele So-do-mei le vedem și astăzi si uitați ce a stat la baza stricăciunii lor morale: “Iată care a fost nelegiuirea surorii tale So-do-ma: era îngâmfată, trăia în belșug și într-o liniște nepăsătoare, ea și fiicele ei, și nu sprijinea mâna celui nenorocit și celui lipsit (Ezechel 16:49). Oamenii se strică de la prea mult bine în loc să fie recunoscători si cu teamă sfânta de Dumnezeu, iată ce fac.

Am primit de la o tânăra o poza cu “rujuri pentru bărbați”, păi într-un război îți mai cauți rujul în poșetuță? Mai ai chef de colanți si de păr vopsit pe bigudiuri, mai ai chef de peruci si de fustițe? Când cad bombele lângă tine să vezi ce îți găsești bărbăția uitată pe undeva prin creier. Mai era un președinte vecin cu noi care dansa gol pușcă intr-un videoclip si care susținea destrăbălarea cum dicta tătucul din America, însă de când e război pe la el omul are așa o mimă serioasă și se îmbracă numai în cachi. A uitat să “apere” drepturile “rujaților”, acum își apăra patria si familia de atacurile barbare.

Nu cred dacă Dumnezeu vrea să mai dea o resetare a lumii pentru o continuitate a ei, cred că tăcerea Lui actuală este de fapt liniștea dinaintea furtunii. Acum sunt în alt oraș al Franței si sunt deja sătul si scârbit de destrăbălarea pe care o văd. De aceea cred că trebuie să ne pregătim de un ultim “cutremur” care va zgudui lumea în așa fel încât sufletele vor ajunge direct la Judecată înaintea lui Dumnezeu. In timp ce lumea grăbește apariția Antichristului, Biserica grăbește apariția lui Hristos. De aceea pentru noi e mare bucurie, iar pentru ei mare jale! Tu pe cine aștepți?

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece